GASTRONOMIJA I GOLF – tema sedmog po redu JRE Talent and passion eventa

U nedjelju 24.9.2023. održao se sedmi po redu event pod organizacijom udruge restorana JRE-Hrvatska. Udruga restorana JRE-Hrvatska jedna je od 15 članica internacionalne JRE udruge koja je rasprostranjena u cijelom svijetu!

Prestižno udruženje okuplja mlade chefove pune ambicije, strasti i talenta da svojim radom širi svoje znanje na nove generacije koje dolaze! Jedna nit vodilja svih JRE restorana je obitelj. Kako vole za sebe reći da su oni velika obitelj jedna od osnovnih postulata je da svaki restoran unutar udruge JRE mora biti obiteljskog vlasništva odnosno da je familija / obitelj uključena u poslovanje restorana.

Tako se ova naša hrvatska JRE obitelj okupi zajedno jednom godišnje i priredi event za pamćenje koji je otvorenog tipa! Ove godine smo naše druženje organizirali u hrvatskom luksuznom golf i spa resortu s 5 zvjezdica Kempinski Hotel Adriatic gdje smo dočekani s toplom dobrodošlicom u prekrasnom ambijentu.

Generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic Željko Stašević iznimno je ponosan što su bili domaćini našeg eventa te poručio: „Velika nam je čast što smo ove godine baš mi bili domaćin JRE Hrvatska – talent and passion eventa. Vjerujemo da smo uspjeli ispuniti sva očekivanja koja su imali naši uvaženi gosti te da ćemo u budućnosti imati prilika za još ovakvih suradnji.“

Na samoj lokaciji eventa, dočekali su nas svi članovi obitelji, točnije njih 14 restorana koji su se predstavili sa svojim signature jelima. Uz bogate okuse uživali smo i u koktelima dobrodošlice pripremljenih od strane partnera udruge: Old pilots, Maraske i Nonina.

Gastronomija i golf ove godine bila je tema sedmog po redu Talent and passion eventa, a mi smo imali posebnu čast biti vođeni od strane licenciranih instruktora te iskušati svoje vještine u igranju golfa na svjetski priznatom terenu koji je od nedavno postao PGA National Croatia, predstavljajući najviše standarde golferske izvrsnosti.

Kako gastronomski event kojeg organiziraju restorani ne može proći bez hrane i vina u pauzi između naših golf vještina odmarali smo uz čašicu Pol Roger šampanjca i kreativne tanjure JRE-restorana. Odmorili smo se u Metro loži koji su službeni partneri JRE udruge.

Nakon šampanjca za osvježenje i put prema ovoj golf točki zaputili smo se s Old pilots gin tonicom u limenci!

Predivno druženje na obroncima Savudrije uz zalazak sunca označavalo je i početak treće faze eventa – after uz sve partnere, male proizvođače i vinare udruge JRE-Hrvatska.

Posljednji dio eventa proveli smo u Slice restoranu koji se nalazi na katu Golf Adriatic Club Housea gdje smo uz glazbu uživo kušali proizvode malih proizvođača i vinara! Metro kao službeni partner udruge zadužen je za osiguravanje namirnica koje su JRE chefovi pripremali tijekom eventa, a sam Metro ujedno potiče i razvijanje proizvoda malih proizvođača kako bi im pomogao te bio čvrsta ruka partnerstva svim ugostiteljima da kroz široku paletu proizvoda i usluga u relativno brzom vremenu dostavi svježe namirnice na vrata restorana!

Posebno bi izdvojili i kreacije JRE chefova koji su s proizvodima malih proizvođača kreirali jela. Tako smo npr. probali ćufte sa šalšom koje je radio chef Vjeko Bašić iz konobe Boba s Murtera. Za svoje jelo koristio je meso Beef shopa te rajske rajčice!

Chef Stiven Vunić iz restorana Zijavica u Mošćeničkoj dragi pripremio je kreacije s Risom Venere – posebnim brandom i vrstom riže od partnera Nikas.

Restorani Lešić Dimitri s Korčule i Zadarska Foša pripremili su filete brancina od proizvođača Marfish s azijskim ratatouille.

Kvarnerski duo restorani i hoteli Navis i Draga di Lovrana pripremali su steakove od malog proizvođača Sin ravnice s Karlić tartufima.Teško je sve napisati što smo kušali i izdvojiti što nam se najviše svidjelo ali svakako prekrasno je bilo gledati kroz velike staklenke stijene zalazak sunca i uživati u još uvijek ljetnoj noći u društvu velikana gastronomske scene!

Veselimo se novim druženjima uz udrugu restorana JRE-Hrvatska te posjetu restoranima!

RESTORANI UDRUGE JRE-HRVATSKA 2023. GODINA

 

 1. Restaurant Dubravkin put, Zagreb
 2. Restaurant & Winery Korak, Jastrebarsko
 3. Restaurant Badi, Umag
 4. Hotel & Restaurant San Rocco, Brtonigla
 5. Restaurant Monte, Rovinj , MDH
 6. Konoba Zijavica, Mošćenička Draga
 7. Restaurant & Hotel Draga di Lovrana, Lovran
 8. Restaurant & Design Hotel Navis, Opatija
 9. Restaurant Plavi podrum, Opatija, MDH
 10. Hotel & Restaurant & Winery Boškinac, Novalja, MDH
 11. Restaurant Foša, Zadar
 12. Konoba Boba, Murter
 13. Konoba Pelegrini, Šibenik
 14. Lešić Dimitri Palace Restaurant & Hotel, Korčula