Krčki sajam – Lovrečeva 8 – 10.08.2020

Predaja kaže da je Krčki sajam – Lovrečeva nastao još u doba legendarnih knezova krčkih – Frankopana. U svojoj tisućljetnoj povijesti, grad Krk je uvijek bio administrativni, politički i trgovački centar otoka, grad u koji su ljudi dolazili trgovati, rješavati administrativna pitanja, ali i potražiti priliku za zabavom i opuštanjem.

Upravo na tim temeljima izgrađen je koncept Lovrečeve, manifestacije koja sjedinjuje sajmeni dio s tradicijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

496. izdanje s naglaskom na sigurnost

Bogat program Krčkog sajma oduvijek je u grad Krk privlačio brojne posjetitelje. Osnovni cilj manifestacije, koju organiziraju Turistička zajednica Grada Krka i Grad Krk te udruge i partneri, nije se mnogo promijenio tijekom stoljeća. Danas, kao i nekada, to je mjesto susreta i trgovanja lokalnim tradicijskim proizvodima i rukotvorinama, kao i prezentacija ponude lokalnih proizvođača i bogate kulturne baštine grada i otoka Krka.

Tradiciju Krčkog sajma nastavljamo i ove, po svemu izazovne 2020. godine, a 496. Krčki sajam – Lovrečeva održat će se kao i uvijek na iste datume, od 8. do 10. kolovoza. Uz želju da održimo tradiciju i pružimo posjetiteljima sajma kvalitetan i zabavan turistički doživljaj, prioritet nam je njihova sigurnost.

Ovogodišnji Krčki sajam održat će se uz poštivanje propisanih mjera zaštite te će upravo zbog toga neke uobičajene aktivnosti, poput vatrometa te većih zabavnih događanja (koncerata) koja okupljaju veliki broj ljudi, izostati iz programa. Sve ćemo posjetitelje sajma zamoliti da se pridržavaju zadanih mjera, kako bi iskustvo Krčkoga sajma, kao i svake godine do sada, bilo pozitivno i stvorilo vesela i lijepa sjećanja!

Oživljavanje običaja i društvenih događanja iz doba Frankopana

Svečano otvorenje 496. izdanja Krčkoga sajma održati će se 8. kolovoza na trgu Kamplin uz Knezove Krčke Frankopane, koji će sva tri dana Lovrečeve svojim prisustvom u gradu Krku oživljavati duh prošlih vremena i običaja.
Posjetitelji će moći uživati i u nastupima Gradske glazbe Krk, folklornih društava s područja grada Krka i klapa s otoka Krka te manjim akustičnim nastupima na Trgu krčkih glagoljaša.

Sajam će i ove godine, na pet različitih lokacija kroz grad Krk, predstaviti ponudu tradicionalnih i etno proizvoda, proizvoda malih proizvođača i OPG-ova s područja otoka Krka i Hrvatske.