ADVENT U OPATIJI – trening s Mlinarićem, druženje s Djedicom i pregršt dobre zabave

Najljepši Advent uz more tijekom predstojeća tri dana imat će program pun sporta uz Marija Mlinarića i sudionike „Života na vagi“, smijeha uz Ivana Šarića, animacije za djecu uz Djeda Mraza na Učki i vilenjake u Šporeru, klizanja na Ljetnoj pozornici te dobre glazbe uz odlične izvođače u blagdanskoj atmosferi Parka sv. Jakov.

Opatija – Trening uz proslavljenog hrvatskog trenera i vrhunskog motivatora Marija Mlinarića, predstavljanje autohtonih proizvoda malih gospodarstava uključenih u Feel & Taste projekt te povratak Djeda Mraza u njegovu već tradicionalnu zimsku rezidenciju na Učki obilježit će dolazeći vikend Naljepšeg Adventa uz more. Naravno, druženje uz zimske gastronomske specijalitete i glazbu u odličnoj atmosferi nastavlja se i na tri dobro poznate adventske lokacije – mrkatu, Ljetnoj pozornici s velikim klizalištem te u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Parku sv. Jakova, atraktivno uređenom „srcu“ ovogodišnjeg Adventa u Opatiji.

Sportski predah u u blagdanskom uživanju donijet će subotnje jutro i božićna šetnja s Marijom Mlinarićem kojem će se pridružiti i sudionici ranijih sezona showa „Život na vagi“. Nakon okupljanja ispred Šporera u 10 sati, poznati će trener sve „adventske rekreativce“ povesti rutom do Amerikanskih vrtova te šetalištem Carmen Sylva do Pobri, nakon čega će se spustiti do Voloskog i vratiti u Opatiju lungomarem.

Tijekom tri dana posebno će u Opatiji, ali i na Učki, uživati oni najmlađi. Moći će izabrati između druženja s animatorima u Kućici vilenjaka i Orašara u Šporeru uz kreativne radionice, predstave i ples ili s Djedom Mrazom u njegovoj kućici na prijevoju Poklon gdje u pravom, snježnom, zimskom ugođaju počinje Božićna bajka u Parku prirode Učka. Kućica orašara bit će otvorena u petak od 16 do 19 sati te u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati, a Božićna bajka na Učki trajat će u petak također od 16 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 13 do 19 sati.

Pregršt izbora imat će i oni nešto stariji, posebice ako vole dobru glazbu. Svirat će se u hotelima Milenij i Continental, uz klizalište na Ljetnoj pozornici, a najviše ispred Šporera gdje će nastupi izvrsnih glazbenika u poslijepodnevnim i večernjim satima biti povod svima okupljenima oko blagdanskih kućica s prigodnom ponudom zimskih gastro-specijaliteta da da prosinačku hladnoću rastjeraju plesom.

Ovog vikenda trima glavnim lokacijama za Advent – mrkatu, Ljetnoj i Parku sv. Jakova – pridružit će se i centar Gervais gdje u petak 13. prosinca svoje vrhunske proizvode poput maslinova ulja, vina, sira, čajeva od autohtonih biljaka ili meda predstavljaju sudionici turističkog projekta Feel & Taste od 13 sati. U večernjim satima održat će se stand-up show Ivana Šarića, a popularni hrvatski komičar svoj će nastup ponoviti i u subotu u 20 sati, nakon čega se zabava seli „u podzemlje“ jer u klubu Gervais od 22 sata kreće predbožićni DJ party.

Podsjetimo, tijekom zime vikendom i praznikom parkiranje na javnim površinama u Opatiji je besplatno, izuzev u zonama 0a i 0b.