Aktiviranjem broja 060 9000 pokrenuta humanitarna akcija ZAKLADE ANA RUKAVINA

Aktiviranjem humanitarnog broja 060 9000 Zaklada Ana Rukavinapokrenula je ovogodišnju humanitarnu akciju kojom nastavlja svoj rad na unaprjeđenju hrvatske hematologije. Pozivom na navedeni broj građani će tako tijekom cijelog prosinca moći donirati 5.00 kuna (plus PDV) te uoči blagdana podržati ovu hvalevrijednu akciju. Humanitarna akcija će kulminirati u utorak, 17. prosinca, kada će se na Trgu bana Josipa Jelačića, s početkom u 20:15 sati, održati tradicionalni božićni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavinai Zakladnog partnera Nove TV pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba. Glavni je cilj akcije osigurati sredstva za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Koncert se održava u sjećanje na novinarku Anu Rukavinu i trinaest godina od njezina preranog odlaska te kao zahvala svima koji su se tijekom godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade. Koncert će tradicionalno donijeti veselu atmosferu i građanima omogućiti opuštanje s obitelji i prijateljima u popularnim hitovima brojnih zvijezda domaće estrade; Maje Šuput, Vigora, Željka Bebeka, Sanje, Zeca i Marinka, Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Indire Forze, Mejaša, Matije Cveka, Domenice, Vesne Pisarović i Pravila igre. Za sve građane koji neće moći prisustvovati koncertu, partner Zaklade Nova TV, osigurat će izravan prijenos događaja na malim ekranima s početkom u 20:15 sati.

Podržimo zajedno rad Zaklade koja je mnogima dala nadu u ozdravljenje

Kroz 13 godina uspješnog rada, Zaklada Ana Rukavina se istaknula svojom borbom za razvoj hrvatske hematologije te smo danas, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Od početka rada Zaklade Ana Rukavina, uz pomoć dobrih ljudi diljem Hrvatske, proširen je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na više od 63.000 darivatelja. Zahvaljujući zalaganju Zaklade Ana Rukavina, u sklopu KBC-a Zagreb, otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, a iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je ukupno 115 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente.

Također, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicimate je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Činjenica da je nadu za spas života dobilo 115 oboljelih pacijenata koji su dobili transplantat iz Hrvatskog registra motivacija je za daljnje održavanje ovih aktivnosti.

KAKO MOGU POMOĆI?

Građani rad Zaklade mogu podržati već danaspozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, a pozivi građana na humanitarni broj mogući su tijekom cijelog prosinca.Također, po prvi će put svim građanima biti omogućene uplate putem aplikacije KEKS Pay Erste banke koja omogućuje brzo, jednostavno i sigurno slanje uplata bez naknada. KEKS Pay aplikaciju mogu besplatno preuzeti i koristiti svi građani neovisno o tome u kojoj banci imaju otvoren račun.Uz to, tijekom koncerta, kao i svake godine,u prostorima kavane Johann Franck bit će aktivan pozivni centar gdje će se poznata lica iz hrvatskog javnog života javljati na humanitarni telefon i time pomoći u prikupljanju sredstava za daljnji rad Zaklade.