PRINČIĆ, BIKICKI I ŠEMBER – Vinska faca poslije placa vol. 5

Posljednja vinska faca u ovoj godini i 5. po redu opet opravdava svoj naziv.
I ovaj put zaigrali smo se s prirodnim vinima i donosimo vam 2 tj. 3 atrakcije.
Prva se zove Đorđe Bikicki i mnogi ga smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu. Njegova vina dolaze s položaja Banoštor – jednima od najboljih na Fruškoj gori.
Kušamo UNCENSORED macerirani traminac iz 2017. najbolje orange vino Balkana – tako barem kažu na Balkans International Wine Competition održanom ove godine u Sofiji. Na cijeloj Fruškoj gori ne postoji veći zaljubljenik u ovu sortu za koju Đorđe Bikicki kaže:
„Traminci umeju da budu tupi kad se okasni s berbom. Brzo nakupe previše šećera, previše alkohola i mogu potpuno da istupe oštricu. Zato grožđe beremo ranije u Banoštoru, da uvek ima lepih aroma i kako vino ne bi izgubilo adrenalin. Beremo iz dva puta čak, i to je tajna što ovaj traminca ima sve to na nosu, ali i kiseline i gorčine. “
Drugo vino je Pinotte 2016., zeznuti pinot noir by Bikicki.
Još jedna vinska faca za koju ćete se pitati jeste li dobro čuli. Jeste! Iz pokrajine Friuli, nadomak slovenske granice iz Gorizie dolazi ikona prirodnog vinarstva uopće – vinar Dario Prinčić. Od 2000. godine iz njegovog podruma izlaze isključivo prirodna macerirana vina.
Kušamo njegove 2 etikete:
Trebež 2015.– pinot sivi (maceracija 8 dana) i chardonnay i sauvignon blanc (maceracija 18 dana) vino je odležalo 20 mjeseci u hrastu
Jakot 2015. iz autohtone sorte tokai friulano kojeg u Sloveniji zovu jakot, 22 dana maceracije i 24 mjeseca u starim drvenim bačvama.I to nije sve! S nama je i jaka snaga s Plešivice – Zdenko Šember.
Kušamo:
Šember Brut pjenušac
Šember Riesling 2018.

Sve će začiniti legenda hrvatske estrade Miro Ungar kojemu je upravo izišao cabaret „Idemo na Broadway“.

Vi za početak dođite u Witrinu, nećete se ništa lošije provesti nego na Broadwayu.

Rezervacije obavezne na mail: mnlmrs23@gmail.com

Cijena po osobi 75,00 kn.

Družimo se uz fine zalogaje unutra i vani.