50 TOP ITALY 2020 Objavljena top lista najboljih talijanskih restorana

Na velikoj prigodnoj svečanosti u rimskom Teatro Eliseo predstavljena je najnovija edicija najboljih talijanskih restorana,  I Migliori Ristoranti Italiani 2020 – 50 Top Italy.

Riječ je o vrlo opsežnom dijelu, zapravo tek drugom izdanju, prvo je predstavljeno 2008. godine,  u kojem su našli mjesto najbolji gastronomski hramovi u tom smislu  jedne od najznačajnijih država svijeta, podijeljeni u četiri kategorije i to na način kako bi se moglo zadovoljiti ljude najrazličitijih platežnih sposobnosti. Najprestižnija je kategorija restorana u kojima je menu po osobi skuplji od 120 eura, tu je zatim kategorije do tog iznosa, potom “trattioria-Osteria” i “low cost”. Točnije, ovaj Top 50 sadrži 200 restorana, po 50 u svakoj kategoriji.

S obzirom da je za hrvatske gastronomade uz Sloveniju upravo Italija jedna od najprivlačnijih država, Top 50 je moguće pronaći i u interenetskom izdanju gdje je razvidno kako se nemali broj najboljih restorana  nalazi i vrlo blizu nama, regija Friuli Venezia Giulia je sve bogatija vrhunskim vinarima i restoraterima.