KISELI KRUH by SIMON CLEMENS – vrhunac ekološke pripreme kruha

Šta se nas tiče Simon Clemens bio je najveća faca u  gradu Rijeci ovoga petka. Njegova karizma, zadivljujuća lakoća komuniciranja i način  prenošenja znanja uistinu su nas fascinirale. Slojevito znanje, poznavanje namirnica i rukovanje istima, oduševila su prepunu dvoranu Kuharmonije.

Naime, u petak 29. studenog 2019., s početkom u  14 sati,  u prostorima Centra kulinarstva Kuharmonija te Restorana Placa 51, održala se  radionica izrade kruha od kiselog tijesta pod nazivom Kiseli kruh – vrhunac ekološke pripreme hrane.

Sudionici radionice imali su se prilike  okušati u pečenju raznih vrsti kruha od kiselog tijesta, isprobati njihove ukuse kao i kombiniranja s tradicionalnim receptima hrvatske i danske kuhinje.

Svježe pečen kruh bio je poslužen iste večeri na otvorenju izložbe Ujedinjeni Rijeka HR / Arthus_DK ( United in Diversity Rijeka HR / Arthus DK )

Masterclass je održao danski chef Simon Clemens u suradnji sa riječkom Kuharmonijom i restoranom Placa 51. Organizator Masterclassa je Veleposlanstvo Kraljevine Danske u suradnji sa Simonom Clemensom, Kuharmonijom i Placom 51.