OPG REBIĆ – obiteljska tradicija u službi ljepote i zdravlja

Ono čemu kao portal u budućnosti težimo, definitivno je to da damo prostora u medijima ljudima koji svojim rukama stvaraju vrhunske priče. Smatramo kako je ta sloboda odabira priča i tema o kojima ćemo pisati, zapravo naša najveća prednost.

OPG Rebić udaljen je svega desetak minuta od Bjelovara. Nastavljajući obiteljsku tradiciju bavljenja poljoprivredom i konjarstvom. Obitelj Rebić sa  svoje dvoje djece, danas vode uspješno obiteljsko gospodarstvo.

Njihovo imanje prostire se na tri hektara zemlje, kojim dominira ruralna etno kuća Bilogorska čarolija. Kuća je spoj suvremenog i tradicionalnog dizajna, a ono što ju čini iznimnom jest zbirka od čak 300 eksponata starih zanata. Eksponati su sakupljani dugi niz godina, a danas tvore jedinstvenu zbirku koja prikazuje život i običaje bilogorskog kraja.

U zbirci se nalazi veliki broj uporabnih predmeta od poljoprivrednih alata do kuhinjskog  pribora, ručnih radova i raznih uporabnih predmeta.

Kuću okružuje eko vrt u kojem raste autohtono ljekovito i ukrasno bilje ovoga podneblja.

Do sad su ugostili mnogobrojne turiste kojima uz smještaj nude i upoznavanje s tradicijom ovog kraja. Mnoge od njih oduševi mogućnost rada u stajama koje trenutno broje 17 konja. Posjeduju arapske i engleske čistokrvne pasmine. Konji su osvojili niz nagrada, a Arapski pastuh 218 Mabrouk Amor ponos je kluba s 13 startova i 13 pobjeda.

Galopski klub Troja broji više od 50 članova. Sudjeluju na natjecanjima i revijama, a 2018. godine konj Massinger proglašen je za najljepšeg konja na Bilogori.

Na OPG-u Rebić možete probati i kobilje mlijeko, koje djeluje protuupalno, ublažava svrbež, ekceme, iritaciju kože i crvenilo te vraća koži elastičnost i mekoću. Bogato je vitaminom C, omega 3, 6 i 9 masnim kiselinama te djeluje umirujuće na kožu.

Tamara, licencirana trenerica za treniranje i pripremu konja za galopske utrke, svoju ljubav prema konjima prenijela je i u izradu kozmetike od kobiljeg mlijeka.

Kozmetika s kobiljim mlijekom pomaže osobama koje imaju problema s atopijskim dermatitisom ili neurodermatitisom, psorijazom i aknama. Naše proizvode mogu koristiti i odrasli i djeca. Kobilje mlijeko korisno je za sve tipove kože i kose zbog sastojaka koji mogu potaknuti proizvodnju kolagena. Ono poboljšava elastičnost kože, njeguje njezinu teksturu i ubrzava zacjeljivanje suhe i oštećene kože i kose.

Na imanju proizvode sapun, melem, kremu, balzam za usne i šampon od kobiljeg mlijeka.

Kobilje mlijeko jača tijelo, poboljšava imunitet, povećava energiju i vitalnost. Zbog svog jedinstvenog sastava i lake probavljivosti pruža posebno olakšanje u periodu oporavka. Kobilje mlijeko je vrlo zdrava namirnica, koja može ublažiti ili potpuno spriječiti široki spektar simptoma. Također, može se piti preventivno da bi ostali zdravi i vitalni na prirodan način. Za zdrave osobe preporučuje se povremena kura od 4 tjedna koja je dovoljna za održavanje zdrave crijevne flore.

Kobilje mlijeko se preporučuje:
– U slučajevima poremećaja metabolizma, stimulira unutarnje čišćenje
– u slučajevima poremećaja crijeva, upala i timpanije
– u slučajevima problema s probavom, nadutosti, podrigivanja i mučnine
– u slučajevima problema s kožom, osipa i alergija, bronhitisa, laringitisa i hripavca
– u slučajevima ukočenih zglobova i drugih oboljenja kod starijih osoba
– za brži oporavak poslije operativnih zahvata
– ako često osjećate umor ili ste pod stresom
– kao energetski dodatak sportašima.
Pakirano u bočice od 2 dcl. Rok: 2 dana u hladnjaku ili 9 mj. u zamrzivaču.

Cijeli dan obitelji Rebić vezan je uz konje od kojih obitelj živi. Želja im je ostati u Velikom Trojstvu, gdje  namjeravaju dalje širiti poljoprivrednu proizvodnju.

 

Mogući su cjelodnevni i višednevni posjeti, a njihovo je imanje idealno polazište za otkrivanje Bilogore. Doživljaj pravog seoskog gospodarstva zaokružuje prekrasan pogled na Veliko Trojstvo, staja s konjima i etnografska zbirka s čudesnim starinama.

 

Više o našem imanju potražite na:

  1. https://www.instagram.com/opgrebic/
  2. https://www.facebook.com/Kobilje-Mlijeko-Opg-Zoran-Rebic-249455609173696/