MIRAZUR MENTON što nudi najbolji restoran na svijetu

Spektakularni menu “Univers Mirazur” ima cijenu od 260 eura po osobi

 

Na proslavi proglašenja najboljih restorana na svijetu održanoj u Singapuru, NO1 je proglašen Mirazur iz Mentona, grada na francuskoj mediteranskoj obali koji se nalazi na samoj granici s Italijom.

K tome, njegov chef, najbolji na svijetu, je Mauro Colagreco, osoba talijansko-argentinskog podrijetla tako da se neke naznake stila kuhanja naziru već iz ovih podataka.

On je taj restoran nakon višegodišnjeg iskustva rada u najboljim francuskim gastronomskim hramovima, i otvorio 2006. godine. Ono što je također značajno, 2012. je već imao dvije Michelinove zvjezdice, da bi nedavno dobio i – treću. I to kao tek četvrti  restoran s tolikim brojem zvjezdica koji se nalazi na francuskoj mediteranskoj obali – ostali su u Marseillesu, Monacu i Saint Tropezu.

 

U stilu kuhanja, baš kao što je i smješten nedaleko obale ali stješnjen ispod stjenovitih uzvisina, vodi se s tri teme: more, vrt i planina.

Morska je strana najzastupljenija – od inćuna preko kamenica s kremom od ljutike i kruške sve do čipsa od cikle s – kavijarom. Preferira nekoliko menua, prema broju sljedova, a najizazovniji i najduži “Univers Mirazur” ima cijenu od 260 eura po osobi. Manji, “Eveil des Sens” je znatno povoljniji, cijena mu je 160 eura no ne služi se tijekom ljetne sezone i kad su – blagdani.