ODPRTE KUHINJE – savršeni početak vikenda u Ljubljani

Topla, šarmantna i nenametljiva, sama po sebi više nego dovoljna za sjajan vikend, predah i odmor. Slovenci vole reći kako Ljubljana u sebi nosi sklad cjeline, smjenjuju se staro i novo poštujući uzajamne vrijednosti pa je lišena kaotičnosti.

U bilo koje doba godine svojom bogatom gastro i kulturnom ponudom prava je meka za gurmane, osvježenje i bijeg od svakodnevice.

Razgledati grad možete pješice, na bicikli ili se poslužiti ”Kavalirom”, eko vozilom na struju koje će Vas provesti središtem.

Ljubljana je jedna od destinacija koju imamo običaj redovito posjećivati.

Pridjev šarmantnog, romantičnog i toplog grada uvelike nosi radi svoga središta. Bila je to ljubav na prvi pogled. Tromostovje i duge šetnje uz Ljubljanicu duž koje se nudi šaroliki izbor kavana, barova, zalogajnica i restorana suvremene i tradicionalne kuhinje uz široki izbor domaćih vina čine ovaj grad jednom od omiljenih vikend destinacija. Uistinu nije teško postati razmažen u ovolikom obilju izbora.

Osobno, kao velikim zaljubljenicima u hranu i vino, logično je da naš posjet Ljubljani uvijek počinje petkom. Njihov koncept ”Odprta kuhinja“ uvijek donosi dašak svježine svojom širokom i raznolikom ponudom. Skladan prostor koji ne podliježe nikakvim okvirima. Ovdje ne postoje forme i okviri, ovdje se neopterećeno uživa u trenutku.

Svakog petka od sredine ožujka do kraja listopada na ”Odprte kuhinje” nudi se obilje raznih kuhinja i kultura, a kuhari slovenskih restorana pripremaju raznovrsna jela iz cijeloga svijeta.

Svakog petka tržište ima tridesetak različitih dobavljača hrane, uključujući moderne restorane, tradicionalne gostione, turističke farme i nezavisne kuhare koji žele promovirati svoju ponudu.

Na štandovima ispred nas nudi se impresivan izbor hrane od burgera, steakova, jela ispod peke, dagnji, kamenica , tortilja , veganske , indijske, kineske kuhinje i td…

Dodatna ležernost postignuta uz pratnju glazbe i zabave.

Centar i njegova ponuda prva je stanica u našem vikend obilasku Ljubljane. Toplo preporučujemo dolazak petkom i posjet “Odprta kuhinja” kako bi doživjeli uistinu šaroliku ponudu ovoga sjajnog grada.

Mi krećemo dalje, a na Vama je da se odmaknete od svakodnevice i isplanirate svoj sjajni vikend u Ljubljani.