Vinarija Krauthaker održala radionicu u najstarijem vinskom restoranu u Zürichu

Vinarija Krauthaker predstavila je odabrane etikete u Švicarskoj, u restoranu Oepfelchammer koji tradiciju njeguje već 225 godina. U organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH, ovaj atraktivan događaj okupio je profesionalce iz vinskog i gastronomskog svijeta.

Adriatic terroir GmbH osnovan je iz strasti prema vinima iz jadranske regije. Tvrtka je specijalizirana za uvoz vina iz jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na hrvatska vina. Osnivač, Danijel Filipović, posjeduje dugogodišnje iskustvom kao uvoznik i distributer za švicarsko tržište. Bitno je istaknuti da vina jadranske regije postaju sve prepoznatljivija, a lokalne sorte, terroir i održiva proizvodnja temelj su novog vala vina jadranske regije.

Švicarski Oepfelchammer je od 1802. godine mjesto okupljanja ljudi iz cijelog Züricha. Uživanje u ugodnoj i toploj atmosferi uz izvrsnu kuhinju i prvoklasna vina svakodnevnica je ovog restorana koji je svjestan svoje tradicionalne povijesti. Jasan kulinarski naglasak je na specijalitetima iz  Zürichu i okolice, koji su osvježeni modernim dodirom.

 

Prvi event u organizaciji Adriatic terroir GmbH bio je posvećen vinima Krauthaker, a za tu priliku prezentaciju su održali Martina Krauthaker Grgić, glavna enologinja vinarije Krauthaker i Nikola Drmića, komercijalni direktor vinarije Krauthaker.

Na početku predstavljanja Danijel Filipović izjavio je da je Graševina Pomale pozicionirana je na viskom prvom mjestu ukusa potrošača te da predstavlja vizit kartu vinarije Krauthaker. Nadalje je istaknuo i Chardonnay Rosenberg te MERCS. „Krauthaker je već etablirano ime na švicarskom tržištu koje cijeni vrhunski proizvod i kredibiletet koju potvrđuje s obzirom da su kupci izrazito okrenuti i otvoreni prema autohtonim sortama“, izjavio je Filipović. Krauthaker je na ovom tržištu prisutan gotovo desetljeće i nalazi se na vinskim karatama najrespektabilnijih restorana i vinskih barova.

Martina Krauthaker Grgić istaknula je zadovoljstvo povodom uspješne suradnje s Filipovićem. Tokom događaja predstavila je Krauthaker etike, Graševinu 2022., Graševina Mitrovac 2022., Pinot sivi 2022., Chardonnay 2021., Verduzzo 2020., Sauvignon Vidim 2022., Graševina Kuvlakhe 2017., Mercs i Graševina ibpm 2019.

Ovo je prvi takav event u organizaciji tvrtke Adriatic terroir GmbH koja profesionalnim pristupom povezuje vinare i profesionalce iz HoReCa poslovanja, a Krauthaker pravi je izbor za dobar početak.