Predstavljanje vina Zlatno Brdo u vinoteci Brolo

U vinoteci Brolo koja se nalazi na zagrebačkom Prisavlju, u ponedjeljak 12. veljače 2024. održan je tasting i predstavljanje vina Zlatnog Brda. Počevši od 11:00 sati, prisutni su mogli kušati nagrađivana vina u ugodnom ambijentu vinoteke te uz stručno vodstvo sommelierke kuće Brolo Jane Koščec i tima vinarije Zlatno Brdo.

Vinarija i podrumi Zlatno Brdo smješteni su u Zmajevcu, malom mjestu u Baranji. Upravo tamo proizvode svoja vina te uzgajaju razne sorte grožđa. Vinogradi iznad Zmajevca na pogodnoj su mikroklimi te rastu na laporastom tlu koje ima visoku mineralnost. Takvi uvjeti osiguravaju visoku aromatiku vina i zadržavaju dragocjene kiseline u grožđu. Baranjski podrumi jedinstvena su pojava u Europi. Temperatura vinskih podruma Zlatnog Brda je konstantna tokom cijele godine, u rasponu od 12 do 15 Celzijevih stupnjeva. Vinarija Zlatno Brdo ekološki pristupa proizvodnji pa je zato i nositelj eko certifitkata. Za neka od svojih vina, vinarija Zlatno Brdo u zadnje je dvije godine osvojila 4 DecanterWorld Wine Awards nagrade.

Zlatno Brdo prepoznatljivo je po odležanim crnim i bijelim vinima koja imaju snažan potpis baranjskog terroira.

Na radionici je poseban naglasak stavljen na nove etikete Graševina 2022. i Cabernet sauvignon 2019. Koje su premjerno predstavljena zagrebačkim sommelierima i ugostiteljima .

Uz njih, predstavljeno je vino Gold Cuvee 2020. te Pinot sivi 2020. izborna berba. Nakon njih otvorena je Graševina 2018., kao i Cabernet sauvignon 2017. Za kraj, odrađen je tasting vina Cabarnet sauvignon 2015. kasna berba.

Za vinariju Zlatno Brdo važna je odgovornost prema tradiciji i uvažavanje prirodnih zakonitosti kod proizvodnje vina. Njihova su vina u vrlo kratkom roku prepoznata od struke i Hrvatskoj i inozemstvu.