TOMISLAV GRETIĆ & GOOD FOOD – kombinacija koja osvaja

Nutritivno bogata, ukusna i cjenovno pristupačno jela oduvijek su nit vodilja poznatog street food restorana, čime se u kreiranju jelovnika vodio i popularan chef

Jedno od najpoznatijih odredišta na zagrebačkoj gastro sceni, street food restoran Good Food, nerijetko svoje goste iznenadi suradnjama s poznatim chefovima. Tako se odnedavno na jelovniku Good Fooda nalaze kulinarske kreacije s potpisom Tomislava Gretića, jednog od najpoznatijih hrvatskih chefova. Iako je kao dječak sanjao o kiparstvu, život ga je odveo u jednom sasvim drugom smjeru, onom kulinarskom, što pozdravljaju svi oni koji su imali priliku okusiti svu raskoš Gretićevih jela. Svoje kulinarsko umijeće „pekao“ je po mnogim restoranima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a gledali smo ga i u televizijskim kulinarskim emisijama.

Upravo zato, Good Food odlučio je Tomislava Gretića pozvati u svoju kuhinju, davši mu apsolutnu „umjetničku“ slobodu. Ipak, Tomislav je odlučio svoje ideje uskladiti s filozofijom koju Good Food njeguje od svojih početaka. Nutritivno izbalansirana, ukusna i cjenovno pristupačna jela razlozi su zbog kojih se ljubitelji dobre hrane uvijek vraćaju Good Food-u i baš time se i Tomislav Gretić vodio u osmišljavanju jela.

Sedam dana trajalo je osmišljavanje recepata, a uigrani Good Food tim repetitivno je rekreirao Gretićeve ideje, kako bi i sama realizacija bila savršena. Od početnih deset jela, njih pet pronašlo se na konačnom jelovniku: dvije salate, dvije tortilje i jedan bowl. Idealna opcija za lagani ručak bit će salate bogate povrćem i proteinima. Great Gretti salad sačinjava mix salate romane, kristalke i špinata, a na ovoj zelenoj podlozi smjestili su se sočni pileći file, paprika, patlidžan, ljubičasti luk i korijander, uz dodatak kremastog humusa i umaka po izboru. Puno obećava i salata zanimljivog naziva, Top Gun-Top Wings salad. Podlogu čine salata romana, kristalka, špinat i achar salata, a neodoljiv okus čini kombinacija otkoštenih krilaca, cherry rajčica, paprika, ljubičasti luk i umak po izboru. Sasvim novi twist donose tortilje, mnogima omiljeni comfort food. Chilly Con Carne tortilla punjena je mljevenom junetinom, rižom, ovčjim sirom, vrhnjem i mladim lukom, uz umak. Spoj različitih kuhinja predstavlja Moroccan tortilla, čije punjenje sastavljeno od piletine, zelene salate, rotkvica, tahini umaka i jogurta zove da ju što prije isprobate. Dašak Indije donosi Slumdog Milli Bowl, s rižom kao podlogom te piletinom, lukom, limunom, curry umakom i jogurtom kao dodacima.

Zajednički nazivnik svih ovih jela je EAST, odnosno kombinacija riječi EAT i FAST. Good Food uspio je promijeniti percepciju brze hrane i predstavio svoj koncept kojim želi poručiti kako hrana može biti pripremljena brzo, ali da istovremeno i nutritivno bogata i izbalansirana. Good Food poduzima sve mjere kako bi u budućnosti bio u potpuno zdravoj i zelenoj sferi, što Tomislav Gretić pozdravlja i navodi kao budućnost gastronomije.

 

Cijela ponuda dostupna je na svim zagrebačkim Good Food lokacijama, kao i na Woltu, a uskoro se očekuje i na splitskoj Good Food adresi.

 

 

Foto: Bojan Zibar i Matia Malenica