Postani Hug&Punch stipendist – ”Zašto baš ti želiš biti barista”

Kao rezultat dugogodišnjeg napora u pomicanju granica svijeta kave u Hrvatskoj s brendova na single origin kave, već 5 godina u Matuljima djeluje Hug&Punch (H&P) SCA Premier Campus– centar izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu po internacionalnim standardima. Pokretanje i otvaranje podržala je krovna organizacija za promicanje kvalitete kave Specialty Coffee Association(SCA) čije striktne kriterije ovaj centar primjenjuje u certifikaciji.

 

Trusić o centru:

“Želja nam je omogućiti ljubiteljima kave uživanje u kavi specialty kvalitete i transparentnog  podrijetla, a baristima kontinuirano usavršavanje njihovih vještina.

K tome, u našem je poslovanju naglasak stavljen i na optimizirani sustav transporta te skladištenja sirovina koji nas direktno veže na plantažera, bez posrednika u cilju kontrole kvalitete i cijene. Hug&Punch Premier Trening Campus je centar   koji ima za cilj pokretanje tržišta kave u smjeru svježine, kvalitete i informiranosti o proizvodu u skladu s trendovima koji već dulji niz godina dominiraju svjetskim tržištem kave.”,

Stipendija:

            Cilj nam je kroz ovu stipendiju pružiti mogućnost onima koji nisu u mogućnosti platiti si razvoj u struci bariste ili nisu našli poslodavca koji im želi omogućiti napredak u karijeri da mi učinimo taj prvi korak umjesto njih. Jednostavno, želimo pokazati da i kod nas u Hrvatskoj netko može doći do posla iz snova bez veze ili kompetencija, kroz osobnu samoprezentaciju i rad u godinu dana postati tražen na tržištu rada i živjeti svoje snove. Nakon prijava slijedi anketa te do kraja 10. mjeseca objava stipendista. Prvi edukativni kampus počinje u 11. mjesecu.

Edukacija se sastoji od pet modula:

  • uvod u kavu gdje se ući o povijesti kave te uzgoju bobica
  • praktična znanja za rad bariste
  • Brewing priprema kave
  • zelena kava: od proizvodnje do transporta i skladištenja

 

Vaše prijave možete poslati na mail: info@hugandpunch.com

Dovoljno je da upišete: ime i prezime datum rođenja, mjesto prebivališta i odgovor na pitanje ”Zašto baš ti želiš postati barista”

 

PRIJAVE TRAJU DO 10.10.2022!