VINSKI GRAD PONOVO GOSTUJE U RIJECI – DONOSI FANTASTIČAN IZBOR VINA I ODLIČAN STREET FOOD

Na jednom mjestu čeka vas nekoliko stotina vinskih etiketa u atmosferi iz koje nećete htjeti otići

 

Ljubitelji vina, hrane i druženja u otmjenoj i opuštenoj atmosferi dolaze na svoje – u četvrtak 8.9. otvara se treći Vinski grad u Rijeci. Na trgu Riječke Rezolucije i 128. BHV ćete tako moći kušati više stotina probranih vina, svaki dan od 8.9. do 25.9. Radno vrijeme festivala kroz tjedan bit će od 17 h do ponoći, a petkom i subotom do 1 sat iza ponoći.
Edukativni program ovogodišnjeg Vinskog grada u Rijeci prvi tjedan stavit će fokus na žlahtinu kao lokalno najvažniju sortu, drugi tjedan bit će posvećen pjenušavim vinima od raznih hrvatskih autohtonih sorti, a program će završiti isticanjem rijetkih vina od rijetkih sorti, kako bi se osvijestila važnost njihovog očuvanja.

Ponudu vina prati i široki izbor street fooda, od prvoklasnih burgera koje će spremati zadarski Picnic Mingle do tacosa i drugih prigodnih zalogaja riječke Male Taquerie.

Cilj festivala je približiti vino potrošačima i u sigurnoj i zabavnoj atmosferi odgonetnuti nedoumice s kojima se susreću pri odabiru vina u trgovinama ili restoranima, poput što je to suho vino, zašto pjenušac nije uvijek šampanjac, je li rose vino piće za žene, zašto svi koji tek otkriju vino obožavaju muškat i kuda dalje jednom kada vam dosadi slatko vino, je li logičan slijed malvazija istarska ili neka druga sorta? Vinski grad je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Lista vinara koji vas očekuju u Vinskom gradu u Rijeci:

 

Dalmacija: Skaramuča, Saints Hills,

Istra i Kvarner: Benvenuti, Matić, Marčeta, Pilato, Pavlomir, PZ Gospoja, Katunar Anton, Roxanich, Šipun, PZ Vrbnik

Bregovita Hrvatska: Cmrečnjak, Jakopić, Kopjar, Kunčić, Štampar, Vina DK

Slavonija: Buhač, Vinarija Kutjevo, Enosophia, Galić, Iločki podrumi, Krauthaker

Uvoz: Astoria, Vinakoper, Tikveš, Weszeli, Jakončič

Fotografije: Domagoj Miletić