Želite li otputovati na Hvar? Otvorite butelju vina Tomić

Ljubav prema vinu od davnina je isprepletena gastronomijom, druženjem i umjetnošću. Vina su kroz povijest okupljala i nadahnjivala, a to čine i danas. U dobrom društvu i ugodnom ambijentu priču o otoku Hvaru upravo kroz vrhunska vina predstavlja vinarija Tomić.

Jedinstveno vinsko putovanje Hvarom posjetitelji vinarije Tomić mogu doživjeti u Trikliniju, kušaonici sagrađenoj po uzoru na Dioklecijanove podrume. Gostima iz svih krajeva svijeta već pri prvom posjetu prekrasnom ugođaju vinarije u uvali Mina u Jelsi jasno je zašto se ondje „pije na ure, ne na litre“, prema riječima Andre Tomića.

Svaki detalj u Trikliniju pomno je zamišljen kako bi se stvorilo mjesto čarolije i uživanja u vinu. Triklinij, smješten u podrumu pored vina koja dozrijevaju u barrique bačvama, odiše tradicijom i izvornošću – isklesan je u kamenu, sa svodovima od sedre i stupovima od travertina, te oduševljava posjetitelje degustacija vina Tomić koji se iz godine u godinu rado vraćaju. Degustacija vina u izvornom ugođaju priča jedinstvenu priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

„Triklinij je prostor na koji smo posebno ponosni. Namijenili smo ga sebi, ali i svima koji se žele na kratko odvojiti od svijeta i doživjeti hvarsku povijest, vino i kamen u njihovoj neraskidivoj vezi“, istaknuli su iz vinarije Tomić.

Priča o ispreplitanju Hvara i Mediterana, mora i sunca, kamena i loze, vina i hrane doživljava se kušanjem vrhunskih Tomić vina u ugodnoj atmosferi. Klasično kušanje odabranih etiketa, degustacije uz lokalne proizvode te atraktivne gozbe u rimskim togama omogućuju gostima da na najbolji način upoznaju vina, ali i filozofiju vinarije Tomića.

Originalni potpis ove cijenjene hvarske vinarije temelji se na modernom pristupu bogatoj vinarskoj tadiciji te stvaranju elegantnih i stilski dotjeranih vina koja već 30 godina imaju odane poklonike na domaćoj i inozemnoj vinskoj sceni.

Od lepršavih bijelih i svježih rosé vina, originalnih kupaža, do robusnih Plavaca, Tomić vina mogu se opisati kao sortno prepoznatljiva, južnjačka i mediteranska.

Kreativni raspon Tomić vina koja svjedoče o bogatoj hvarskoj vinarskoj tradiciji proteže se od mediteranske Belece, autohtonog Pošipa i svježeg roséa Opolo Nobile, preko ekološki njegovanog Illyricuma, klasičnog Plavca, kompleksnog Plavca malog barrique i karakternog Caplara, do izvornih dalmatinskih desertnih vina Moro i Petar Hektorovich.

Kušanje ovih etiketa u Trikliniju vinarije Tomić idealna je prilika za upoznavanje „otoka vina“ za hedoniste, ljubitelje vina i otoka Hvara – i one koji će to tek postati.

Rezervacije za degustacije u vinariji Tomić primaju se na mailu bastijana@gmail.com.

Više informacija na: https://www.bastijana.hr/