Izabrani najbolji hotelski barmeni i novo predsjedništvo Hrvatske sekcije barmena

 U organizaciji Hrvatske sekcije barmena pri Udruzi poduzetnika u hotelijerstvu hrvatske (UPUHH) održano je natjecanje najboljih barmena iz najvećih hotelskih kompanija, za titulu „The Best Hotel Barmen 2021“. U natjecanju održanom u hotelu Valamar Bellevue u Rapcu sudjelovalo je 26 barmena iz hotelskih kompanija Valamar Riviera, Maistra, Liburnia Riviera Hoteli, Arena Hospitality, Meneghetti i drugih, a natjecali su se u dvije kategorije – before i after dinner cocktail.

U kategoriji „Before dinner“, prvo je mjesto osvojila Petra Cindrić iz Meneghetti Wine Hotel & Winery, drugo mjesto Denis Španjol, a treće mjesto Dean Percan. Dodatno, za najbolju koktel dekoraciju je nagrađena Daniel Medina Olid, a za najbolji stručni rad Lucian Šanko. S druge strane, najboljim hotelskim barmenima u kategoriji „After dinner“ proglašeni su Helena Kostelić iz Valamar Riviere d.d., a slijede Davor Kaić te Erika Faraguna, za stručni rad Dominik Šanko i dekoraciju Matea Barać.

Natjecanje se realiziralo pod sponzorstvom Valamar Riviere, Turističke zajednice Labin i Turističke zajednice Rabac, Badela 1862 i ODK-a Orsa drinks.

Osim toga, održana je i Izborna skupština Hrvatske sekcije barmena (HSB) na kojoj je izabrano novo predsjedništvo sekcije. Jednoglasno je za predsjednika Sekcije odabran Mario Majcen, za potpredsjednika Zoran Surla te Danijel Furčić za tajnika. Pritom su odabrani i voditelji regija. Regiju Istra će voditi Karlo Damjanić, regiju Kvarner i otoci Zoran Lukić, regiju Sjeverna Dalmacija Tomislav Stančić, regiju Južna Dalmacija Ante Žigo, Zagreb i okolicu će voditi Zlatko Orečić i regiju Slavonija Miroslav Kljijić.