Večer visoke gastronomije u Malom Lošinju uz četiri vrhunska europska chefa

 Gourmet događaj godine u Hrvatskoj održava se ovaj vikend, 7. kolovoza, u Malom Lošinju. U bajkovitom Alhambra Boutique Hotelu čak 4 top chefa pripremaju ekskluzivnu večeru na kojoj će gosti kušati više od 20 različitih delicija, a uz njih će piti vrhunska vina istarske vinarije Benvenuti i toskanske Frescobaldi. Večeru The Mid Summer Epicurean Extravaganza” powered by Gault&Millau Croatia kreiraju Stefan Heilemann – Chef godine 2021 u izboru Gault&Millau Švicarska iz restorana Widder u Zurichu, Chef Sebastian Zier iz  restorana Einstein Gourmet u St. Gallenu  i Chef Christian Kuchler iz Taverne zum Schafli u Wigoltingenu. Sva tri restorana nagrađena su s 4 kape Gault&Millau i 2 Michelin **.  Domaćin gala večere u Alhambri je Michael Gollenz, chef restorana Alfred Keller, nagrađenog s 2 Gault&Millau kape.

Bit će to nezaboravno gastronomsko iskustvo, vrijedno vožnje, leta ili plovidbe do otoka Lošinja.

I na međunarodnoj gastronomskoj sceni pravi je raritet da tim chefova koji su sudjelovali u osvajanju toliko respektabilnih odličja kreira zajednički menu jedne večere. Kulinarska simfonija započet će u Beach Clubu Pozdravom chefova” uz kavijar i kamenice te šampanjac Billecart Rosé Magnum. Chef Gollenz pripremat će prve slijedove koji spajaju kopno i more te osebujne deserte za kraj večere.

Uz ‘fusion’ jela, poput onog koje spaja škampe s kineskim kupusom i juhom tom yam gung, ili cevichea s marakujom i slatkim krumpirom, Cheh Heilemann prirpremit će i cannellone od Black Angus govedine. Chef Sebastian Zier pripremit će gofa s krastavcima, bosiljkom i listovima kiselice, hobotnicu kombinirati s Chorizo kobasicom, kukuruzom i maslinama, a predstavit će i svoje potpisno jelo, tartufe s teletinom.

Četvrti protagonist ove sjajne večeri Christian Kuchler, u svojim će slijedovima spajati trlje, rajčicu i bouillabaisse, ili cresku janjetinu s gremolatom i Parmigianom te BBQ goveđi file s pečenom govedinom i lukom. Degustacijski menu će pratiti odabrane berbe  dviju velikih obiteljskih vinarija – Frescobaldijevih vina  CasteGicondo te Benvenutijevog Terana Anno Domini.

Ekskluzivna Gurmanska svečanost za samo 70 gostiju nastavit će se na After partyju u prekrasnoj lošinjskoj uvali Čikat gdje je smješten višestruko nagrađivani Alhambra Boutique Hotel. Uz opojne mirise, mora, čempresa i ljekovitog bilja gosti će uživati uz provansalski Chateau dEsclans Whispering Rosé 2000 te uz premium mediteranski Gin Mare Capri kao i 1724 Tonic.