NA BRAČ U BOL

Tamo gdje je čisto plavo more, gdje su svjetski poznate plaže, gdje se dobro jede i pije, na otok u ovo “koronarno” vrijeme treba otiči. A na Brač u mjesto Bol već su došli Nijemci, Slovenci, Česi, Hrvati i Austrijanci. Za sada ih ima  50% manje nego lani pa su se dobro rasporedili  na 58.950 m² šljunčanih plaža.

” Do Brača prometuje čak dvanaest dnevnih trajektnih linija Split – Supetar i jedna katamaranska linija Split – Bol, a dva puta tjedno (utorkom i subotom) Zagreb je povezan s Bračem avionskom linijom. Početkom kolovoza planira se uvođenje i avionske linije iz Frankfurta do Brača, koja bi bila aktivna do 23.listopada.  Nadamo se koncem srpnja postići oko 70% prošlogodišnjeg posjeta, a od 24.7, uz već jednu postojeću, očekujemo i uvođenje druge katamaranske linije izravno za Bol.” izjavio je direktor TZ Bola Markito Marinković.

Boljani i Bolke svojim gostima nude raznolike sadržaje osim svjetski poznate plaže Zlatni rat  duljine 500 metara, jedne od rijetkih na koju se, uz puno poštivanje epidemioloških mjera, može smjestiti 2500 kupača. Njezin puni kapacitet je 4000 ljudi, a među prvim je plažama u Europi koja je upravo dobila vlastitu, dvojezičnu web stranicu, http://zlatniratbol.com/, kako bi se gosti što lakše snalazili u toj zelenoj šljunčanoj oazi.

Ciljano dizajnirani elementi olakšavaju interaktivnu pretragu i pregled ponude na plaži te servisnih informacija, kao i vremenske prognoze u realnom vremenu, no i povezanu ponudu odredišta Bol. Posebna pažnja stavljena je na mobilne korisnike, a stranicu je izradila osječka digitalna agencija Simplico. Bol se može pohvaliti i brojnim drugim zanimljivostima. Jedanaest atraktivnih videa otkriva zašto svratiti u Zmajevu špilju i na Vidovu goru, gdje biciklirati i okušati se u adrenalinskim sportovima, koji se svjetski poznati teniski turnir održava baš u Bolu, koje kulturne i povijesne ljepote vrijedi posjetiti te gdje pronaći odmor u potpunom miru drevnih maslinika. Videa na atraktivnim lokacijama snimao je Doku Film s redateljem Filipom Bašićem, producenticom Mihaelom Reščić iz Meritum komunikacija, scenaristicom Hanom Klain te koordinatoricom snimanja Đurđom Eterović iz TZO Bol.

Pripremio: Tomislav Radić