BOŠKINAC PREDSTAVIO PRVI MICHELIN MENU svi sadržaji dolaze s Paga

Naizgled brutalno. Stvoriti menu u kojem se nalaze isključivo namirnice uzgojene ili ulovljene na otoku i njegovom akvatoriju. Mnogi će “na prvu” pomisliti kako je to opasno, isključivo, limitirajuće, posebno u vremenima koja su sve samo ne naklonjena visokoj gastronomiji. Ali kad se u osmišljavanju takve priče nađu Boris Šuljić čiji restoran Boškinac od veljače nosi Michelinovu zvjezdicu te optok Pag, misija već postaje itekako – moguća.

Baš tako, restoran Boškinac predstavio je menu za nadolazeću sezonu koji je dakako kreirao njegov chef Matija Bregeš. Riječ je o fantastičnoj simfoniji koja “na najviše” oduševljava sva osjetila. Nepce je naravno najzadovoljnije, ali i oko maksimalno uživa. Jela su dakle dominantno morska, ali ono što će mnoge začuditi, i razveseliti, u jelovniku Boškinca pojavio se – zec. U raznim varijacijama tako da straha za izostanak bifteka ili teletine uopće nema.

Samoj prezentaciji menua nazočili su i tri ponajbolja istarska vinara – Gianfranco Kozlović, Moreno Degrassi i Ivica Matošević. Time je pak naglašeno da će se uz dominantnu ponudu vina Boškinac, itekako paziti da  u ponudi uvijek budu i najbolja hrvatska vina od kojih mnoga dolaze upravo iz Istre.

Zbog poznatih razloga odgađan, ali pred nama je sad konačno nevjerojatno ambiciozni start Boškinca s Michelinom. Sudeći po hrabrosti, ali i odličnoj izvedbi, Boškinac se ističe kao možda i najhrabriji pa i ponajbolji hrvatski restoran. Mogla bi to biti i dobitna kombinacija u godini koja se baš i neće pamtiti po dobru.