COLINE FAULQUIER I ANA GRGIĆ kuhaju za 130 chefova

Gala večeru povodom lansiranja trećeg izdanja vodiča Gault&Millau Croatia, 3. ožujka u Esplanade Zagreb Hotelu, pripremat će dvije vrhunske chefice kuhinje: Ana Grgić, chefica  Esplanadeinog restorana Zinfandel’s i nositeljica titule Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2018, i Francuskinja Coline Faulquier, chefica i vlasnica restorana Signature, u Marseilleu te nositeljica titule Mladi talent Gault&Millau France 2017.

Majka i baka prenijele su mladoj Coline ljubav prema kuhinju, pa je izbor buduće karijere bio vrlo jednostavan. Nakon završetka Hotelijerske škole u Avignonu, Coline je počela stažirati u poznatim restoranima, poput Christian Étienne u Avignonu i La Palme d’Or (Hôtel Martinez) u Cannesu. Usavršavala se na prestižnoj Visokoj školi francuske gastronomijeFerrandi – u Parizu, a svoje kuharsko znanje dovela je do zavidne razine učeći od najboljih. Radila je s vrhunskim chefovima i mentorima: Benoît Nicolas, Eric Robert, Charles Fontes, Jean Louis Nomicos, Olivier Nasti, u restoranima s 3 i 4 Gault&Millau toke te 2 i 3 Michelinove zvjezdice. Svoje umijeće pokazala je i u popularnoj TV emisiji Top Chef u kojoj je 2016. bila finalistica. U samostalne vode krenula je te iste godine, s restoranom La Pergola, u Marseilleu, ali svoj životni san ostvarila je lani kad je otvorila mali restoran Signature. Svi su stolovi u restoranu uvijek popunjeni jer chefica Coline Faulquier priprema zdravu mediteransku hranu koja ima sve više poklonika. Njezina su jela maštovita i lijepo prezentirana, a koristi prvenstveno ribe i povrće vrhunske kvalitete.

Sigurni smo da će suradnja dvije vrhunske chefice oduševiti sve prisutne i uveličati večer posvećenu slavlju gastronomije i istaknutih chefova.