Večer vrhunskih jela i izvanrednih DEGRASSI vina u restoranu AEROSTEAK

Hedonistički izleti u svijet vrhunske gastronomije i eno kulture pravi su nagovještaj proljeća. Upravo takvo druženje, puno maštovitih jela i ukusnih vina, ovog se vikenda održalo u jednom od najoriginalnijih restorana i omiljenoj postaji ljubitelja mesnih specijaliteta i autohtonih proizvoda –  Aerosteak Grobnik.

Na večeri se sa svojim vinima predstavila vinarija Degrassi, jedan od najpoznatijih brendova istarske vinske scene čijoj kvaliteti svjedoče i brojne nagrade s domaćih i inozemnih natjecanja. Decanter World Wine Awards srebrom je nagradio njihov Cabernet Sauvignon Contarini 2011, dok je Degrassi Syrah Contarini riserva 2012 osvojio broncu. Uz to, kvalitetu njihove Terre Bianche Cuvée Blanc Riserve 2015 prepoznao je International Wine Challenge na kojem je vino nagrađeno srebrnom medaljom.

Brojni gosti restorana Aerosteakuživali su u pravoj gurmanskoj poslastici koja je započela grissinima Mediterraneo u pratnji elegantnog i izrazito pitkog vina Degrassi La Vie en Rosé 2017. Uslijedili su Aero roastbeef s palentom kompiricom i Degrassi Malvazija Bomarchese 2018, vino slamnato žute boje, kompleksnog i fino mineralanog mirisa te svježeg okusa na zelenu jabuku i agrume. Kao toplo predjelo predstavljeni su domaći ravioli punjeni teletinom na kremi od graška koje se savršeno sljubilo uz  vino svježeg, a ujedno toplog okusa Degrassi Terre Bianche Cuvée Blanc 2016. Za glavno jelo poslužene su dvije ukusne kombinacije-medaljon od junećeg bifteka na pireu od koromača s domaćim kroketima uz DegrassiTerre Bianche Cuvée Rouge 2013 te juneći obraz u tamnom umaku s rimskim njokima s vinom Degrassi Syrah Contarini Riserva 2011. „Rapsodija slatkih okusa“ i Degrassi Muškat San Pellegrin 2018zaokružili su ovaj pomno promišljen meni, sastavljen od vrhunskih jela i izvanrednih vina.

S mirisima i okusima Mediterana u zagrljaju s kontinentalnim jelima, savršeno su se sljubila Degrassi vina– prirodna, jednostavna, ali istovremeno izražajna vina osobitog karaktera. Restoran Aerosteak još jednom je potvrdio da su lokalni gastro specijaliteti i vina vrhunske kvalitete prava formula za uspješne gurmanske večeri.

 

Autor fotografija: Darko Galić

Više na:https://www.degrassi.hr/