ZAVRŠIO 8. CHOCO&WINE FESTIVAL slatka i spektakularna Brtonigla privukla tisuće posjetitelja

Iako je krajnji cilj bio da jedna od autorica obuče haljinu od čokolade i u njoj prodefilira, do toga nije došlo zbog neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine

 

Prepun šator ljudi, besprijekorna organizacija, nasmijani, radosni ljudi rezime su još jednog vrlo uspješnog izdanja Choco & Wine Festa. koji se vikend nakon Valentinova održao u Brtonigli. Zahvaljujući i lijepom vremenu broj posjetitelja je bio golem, u tisućama. Dvodnevni događaj što sljubljuje čokoladu i vino, ili 8. Choco & Wine Fest privukao je  dvadesetak izlagača, ponudivši prisutnima nezaboravno iskustvo čokoladnih proizvoda i vrhunskih vina.

Čokolada se i ove godine spojila s umjetnošću, pa su tako Klara Rabenseifner Miljević i Georgette Yvette Ponte izrađivale haljinu od čokolade, za koju su proizvele stotinjak dekoracija i upotrijebile nekoliko kilograma navedene slatke namirnice. Iako je krajnji cilj bio da jedna od navedenih autorica obuče haljinu i u njoj prodefilira, do toga nije došlo zbog neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, koja u slučaju nošenja i dodatne topline ljudskoga tijela, bi izazvala otapanje čokolade i raspad kreacije. Performans izrade navedenog remek djela bio je pod vodstvom Marine Prijatelj, koja je ujedno vodila stručnu radionicu gdje su se izrađivale praline – sfera bomboni u bojama i okusima četiri zemlje.

Svoj doprinos dao je i Vili Radonić iz Pule (poduzeće VR choco art) prezentirajući izradu pralina, a ujedno proizvevši i ukrasivši veliko čokoladno jaje visine 80 cm. Neizostavno je bilo i prisustvo Dragice i Igora Lukina iz Ville Soši, koji su mališane animirali i zabavljali uz Choco Show, gdje su djeca kreirala čokoladne muffine i ostalo.

Osim događaja u romantičnom šatoru, koji je pomno odabran kako bi prikazivao svojevrsni nastavak „Dana zaljubljenih“, zanimljivo je bilo i izvan njega budući da pred samim ulazom nastupio je Acoustic Live Music „On Air“, a ujedno su se nudili i drugi proizvodi na vanjskim štandovima. Inače, po tradiciji, uz Choco&wine održao se i  10. Brtonigla Adventure Trek kojeg su činile tri utrke različite dužine i intenziteta: Fun & Run (11km), Challenger (25km) i Ultra (40km) s ciljem u Brtonigli.