RESTORAN BEVANDA OPATIJA svjetska premijera vina Petra Graše

Svjetska pretpremijera linije vina “Grašo” održana je u jednom od najpoznatijih hrvatskih restorana, opatijskoj Bevandi. Iako je tremin bio poprilično “nezgodan”, večer prije Silvestrova, činjenica da super popularni pjevač Petar Grašo nakon višemjesečnih najava, “Hedonist” je bio jedan od prvih medija koji je o tome izvješćivao, predstavlja svoja vina bila je toliko jaka da su u Bevandi bili praktično rasprodani svi stolovi.

Kroz priču o liniji vina Grašo, koja će kroz nekoliko mjeseci tek ozbiljni zaživjeti, vodili su Bevandin sommelier  Klaudio Jurčić te sam Petar Grašo. Kako su istaknuli, u ovom trenutku gotov je pjenušac “French kiss” napravljen u suradnji s istarskom vinarijom Peršurić, jednom od najboljih kad su pjenušava vina u pitanju. Riječ je o pjenušcu izrazito moćnog tijela, vrlo zahvtjevnom što i ne čudi s obzirom da datira iz 2011. godine.

Drugo ponuđeno vino bila je crna kupaža koju dominantno čini i u Hrvatskoj sve popularniji syrah, potpomognut merlotom i cabernetom. Iznimne kvalitete, svoju bi punoću trebala doživjeti kroz nekoliko mjeseci kad je u planu i njezino plasiranje u restorane. Za njegovu je proizvodnju pak zadužena dalmatinska vinarija MasVin koja je ujedno i proizvođač grožđa.

Planovi za daljnju komercijalizaciju su također sačinjeni tako da će “Grašo” u budućnosti imati nekoliko etiketa, od pjenušavih do sasvim laganih vina poput onih ružičastih.

Bevandin kuharski tim i ovog je puta uspješno predvodio Konrad Vulić, dok je sam Petar Grašo zanimljivu opatijsku večer završio u Villi Angiolini s prigodnim, tradicionalnim koncertom. Večeras će u njegovom društvu uživati Mali Lošinj gdje je on glavna zvijezda novogodišnjeg dočeka na rivi.