RUDI ŠTEFAN I CHEF’S STAGE zaklada Budi Foodie

Vlasnik i chef nagrađivanog šibenskog restorana Pelegrini u Zagrebu je najavio treće izdanje internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva, koji će se održati u Šibeniku 16. i 17. ožujka 2020. Na druženju se  Chef Štefan, domaćin Chefs’ Stagea, osvrnuo na dosadašnje uspjehe kongresa te najavio da će krovna tema treće edicija biti TRADICIJA.


Chefs’ Stage se u kratkom roku pozicionirao kao vodeći gastronomski kongres u Hrvatskoj i regiji te je prepoznat kao događanje koje okuplja brojne profesionalce u ugostiteljstvu i turizmu te povezanim industrijama. Drugo izdanje kongresa okupilo je, od čega 45 internacionalnih gostiju iz 16 zemalja. Štefanov tim radi na kongresnom programu tijekom cijele godine te za sljedeće izdanje ponovno dovode internacionalne goste koji su lideri u svojim područjima.


Chefs’ Stage zapravo funkcionira kao gastronomska platforma koja je aktivna već tri godine te koja ima za cilj povezivati sve dionike u gastronomiji i ugostiteljstvu, s ciljem promocije hrvatske gastronomije u svijetu. Naglasak stavljaju na održivost, gastronomsko nasljeđe i tradiciju, hrvatsku proizvodnju te potiču razmjenu znanja i iskustva u prijateljskoj atmosferi među svim povezanim stranama.

Važan dio platforme je i Zaklada Budi Foodie koja osigurava financijska sredstva za mlade talente od 16 – 26 godina u gastronomiji i ugostiteljstvu, na koju je Štefan posebno ponosan. Uz strateške partnere, zaklada Budi Foodie je u prvoj godini uspjela poslati 3 stipendista na školovanje na prestižne internacionalne akademije: Le Cordon Bleu Istanbul, Intrecci Akademija te Ecole Nationale Supérieure de Pâtisserie Ducasse & Thuries.