MEDITERANSKA KUHINJA – vjerojatno najzdravija na svijetu

Mediteranska kuhinja vjerojatno je najzdravija kuhinja na svijetu, koja postoji još od najdavnijih vremena. Puna je svježeg voća, povrća, vlaknima i škrobom bogatih tjestenina, neizbježnog maslinovog ulja, raznovrsnih sireva, vrhunskih vina…

Kada razmišljamo o mediteranskoj kuhinji, ne možemo ju zamisliti bez tjestenine. Po nekim izvorima Marko Polo ju je donio u Veneciju iz Kine. Ona je danas jedan od temeljnih prehrambenih proizvoda. Ljudi diljem svijeta obožavaju je vidjeti na svojim tanjurima. Osim u trenucima u kojima malo više pazimo što jedemo. Međutim, možemo uživati u svježim, zdravim i prirodnim specijalitetima s malo kalorija. Svježa tjestenina Aurelia, čija priprema traje samo 3 minute, niskog je glikemijskog indeksa, bogata je vitaminima B skupine, složenim ugljikohidratima i vlaknima, a siromašna mastima te ne sadrži kolesterol. Ako je tjestenina punjena mesom, sirom ili povrćem, izvrstan je i izvor proteina, vitamina i minerala. Tajna nenadmašnog okusa Aurelia svježe tjestenine, krije se u sastojcima vrhunske kvalitete kontroliranog porijekla bez aditiva, konzervansa i umjetnih boja: krupica od durum pšenice, jaja, Gligora ovčji sir, šparoge, panceta, dalmatinski pršut, tartufi, špinat, blitva, masline… Svježu tjesteninu možete začiniti samo s par kapi maslinovog ulja za savršen, uravnotežen, mediteranski specijalitet u kojem će svaki pravi gurman uživati.

Tortelloni „Pršut“

Gastronomski specijalitet sušen na dimu i buri – pršut, idealan je sastojak za mirisno punjenje Aurelia tortellona. Specifičnog okusa prošaranog dimom i solju, pršut skladno nadopunjuje neutralan okus tortellona te im osigurava posebnu aromu. Aurelia tortelloni punjeni su vrhunskim dalmatinskim pršutom, a njegov mekan i baršunast izvorni okus tortellon pažljivo čuva. Ono što će iznenaditi sve gurmane je nutritivna vrijednost porcije od 100g koja ima samo 290 kcal sa 42,9g ugljikohidrata i 12,1g bjelančevina.

Ravioli „Istarski tartufi“

Nadaleko poznata gastro senzacija – tartuf, poznata je još od antičkog doba, a u njima su uživali kako rimski osvajači tako i austrijski plemići. Kod nas je Istra prijestolnica ove dragocjene gljive, a moguće ju je pronaći samo uz pomoć posebno istreniranih pasa ili domaćih svinja. Tartufi i tjestenina davna su ljubav, a kombinacija sa svježom tjesteninom postavlja ovu poslasticu na potpuno novu razinu. Aurelia raviole dovoljno je začiniti sa samo par kapi maslinovog ulja za savršeno jelo u kojem će svi uživati. 100g raviola sa tartufima ima samo 284 kcal te 40,8g ugljikohidrata i 10,6g bjelančevina.

Ravioli „Ovčji sir“

Ovaj proizvod se zasigurno možemo svrstati u Aurelia bestsellere. Najfiniji ovčji sir izvrsno nadopunjuje cjelovit okus Aurelia tjestenine. I to ne bilo koji ovčji sir već onaj najbolji – Gligora ovčji sir. Napravljen je od svježeg mlijeka ovaca iz slobodne paše s otoka Paga. Gligora sir ima jednu posebnu aromu. Kombinacija Aurelia tjestenine i ovčjeg sira daje puni, bogati, lagano pikantni okus za potpuni gurmanski užitak. Kalorijska vrijednost za 100g tjestenine je 295 kcal sa 42,8g ugljikohidrata te 11,1g bjelančevina.

* Tvrtka „Naše klasje“ dobitnica je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za kvalitetu svojih proizvoda kao i certifikata koji potvrđuju najviše standarde u proizvodnji: Izvorno hrvatsko, Hrvatska kvaliteta, Superior Taste by International taste and quality Institute Brisel, International featured standard, HACCP, ISO, HALAL i KOŠER.