GASTRO PUNKT ZA TURISTIČKE VODIČE chef La Grisie Vuković oduševio s boškarinom

Predstavljanje edukacijske kuhinje KEYQ+ GASTRO PUNKT na 1. katu pulske tržnice predstavljeno je i turističkim vodičima, organizatori su bili Tržnica Pula u suradnji s AZRRI – Agencijom za ruralni razvoj Istre, Gradom Pula i TZ Pule.

Cilj predstavljanja bio je približiti i upoznati turističke vodiče s mogućnostima edukacijske kuhinje. Namjera je da se u edukacijsku kuhinju KEYQ+ GASTRO PUNKT privuče što više raznih subjekata, fizičkih i gospodarskih, potencijalnih partnera koji bi željeli koristiti mogućnosti ovog novog objekta na 1. katu pulske tržnice u svrhu edukacije, promocije, čuvanja autohtonih jela, namirnica i recepata ili predstavljanja nekih novih jela, te je stoga vrlo interesantna suradnja s turističkim vodičima koji tako mogu ispričati i drugačiju, autohtonu, mirisnu i ukusnu priču.

Turističkim vodičima je predstavljena jedna od mogućih priča uz delicije koje je pripremao majstor u kuhinji iz objekta La Grisia iz Bala. Naime chef Nikola Vuković i njegova asistentica Melinda Komić predstavili su nekoliko jedinstvenih jela od autohtonih namirnica.

„Koristimo većinom lokalne namirnice, a specijalizirani smo za pripremanje mesa od boškarina. Po tome smo već dulje vrijeme poznati u Istri i šire te nam se gosti vrlo rado vraćaju upravo radi tih mesnih delicija,“ istaknuo je chef Vuković.

Okupljenim turističkim vodičima obratio se i direktor Renato Perc te direktor AZRRI-ja Igor Merlić. Perc je objasnio koja je svrha nove edukacijske kuhinje – povezivanje i educiranje te podupiranje lokalnih proizvođača jer svaki bi korisnik kuhinje trebao koristiti maksimalno lokalne namirnice s naše tržnice. Merlić je pak objasnio kako je uopće došlo do realizacije kuhinje, te kada i kako je započeo prvi projekt KeyQ u sklopu kojeg su uspjeli obnoviti stanciju na Gortanovom brijegu te izgraditi edukacijsku kuhinu koja je danas vrlo poznata u širim gastronomskim krugovima.