6. DRNIŠKI FESTIVAL PRŠUTA izvorni okus zadovoljstva

Drniški pršut, koliko god bio sličan Dalmatinskom, u čitavom nizu posebitosti predstavlja – apsolutno posebnu kategoriju. Uostalom, i službeno je priznat na europskom nivou kao jedan od četiri hrvatska pršuta koji s ponosom nose oznaku izvornosti. A kad je već tako – red je imati i svoj festival.

Ove je godine upravo u tijeku njegovi šesto izdanje koje je i ovog puta na zadovoljstvo izlagača i posjetitelja organzirala Turistička zajednica Grada Drniša zajedno sa Gradom Drnišom i Udrugom proizvođača drniškog pršuta. Festival ima ne samo karakteristiku okupljanja hrvatskih pršutara, on je i međunarodnog karaktera što mu daje još veću privlačnost. Započeo je u petak, dok je danas, u subotu 24. kolovoza veliko finale, u 24 sata sve će završiti impresivnim vatrometom,

Svrha festivala je poticanje proizvodnje te promocija autohtonih i tradicionalnih proizvoda, rukotvorina koje se temelje na tradiciji i izvornosti, ostalog kulturnog i tradicionalnog sadržaja, te razvoj i promocija ukupne turističke ponude grada Drniša s naglaskom na gastronomiju. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera, tako da su svi gušti – zajamčeni.

SUBOTA, 24. KOLOVOZA 2019.


19:00 – Otvaranje Drugog dana Festivala
19:10 – Edukativna radionica za djecu u organizaciji JU „Nacionalni park Krka“
19:45 – Nagradna igra za posjetitelje Festivala
20:00 – Nastup Gradskog puhačkog orkestra Drniš
20:20 – Gastronomske delicije za posjetitelje Festivala priprema – Udruženje obrtnika Kaštela
20:30 – Nastup KUU Miljevci – (pjevački i plesni nastup)
21:00 – Nastup The Smoked Ham benda
22:00 – Nastup Klape Iskon
24:00 – Zatvaranje Festivala / Vatromet

.