VINISTRA POREČ 2019 gostuje sommelierska ikona Paula Bosch

Danas, točno u 14 sati svoja vrata otvara 26. Vinistra. I odmah prvog dana – u glavu. Gost je naime Paula Bosch, najbolja  njemačka sommelierka svih vremena, ali i globalno-povijesno jedna od najvećih ikad, naprosto ikona svoje “branše”.


Svoja bogata iskustva pretočila je u desetke knjiga, iznimno je plodan autor na svim razinama specijalizirane literature, a titulama najbolje u svom poslu, i to ocjenama dobivenim od strane najstrožih institucija, zasluženo se okitila još osamdesetih godina, kad je na hrvatskim prostorima za pojam sommeliera znao malo tko.

Iako je karijeru počela kao kuharica, vrlo se brzo posvetila isključivo vinima. Velik dio karijere provela je na području Koelna i Frankfurta, točnije Taunusa koji okružuje taj financijski moćni njemački grad da bi danas živjela i radila u Muenchenu. S istarskim se vinima susrela prije nekoliko godina i – jako se ugodno iznenadila njihovim specifičnostima  tako da im se odlučila detaljnije posvetiti, posebno autohtonim zvijezdama – malvaziji i teranu. Ona danas, prvog dana Vinistre vodi radionicu Istarski vinski biseri,  masterclass degustaciju u kojoj će  predstaviti po tri istarska terana i malvazije te još dva blend vina odabranih istarskih vinara.