PARK WINE STARS – Vino u srcu Parkova Casina

Degustacija vina s pogledom na vinovu lozu svakako je divna, ali što ako tražite nešto neobično? Čini se da se sve događa gotovo svakodnevno u kombinaciji s vinom. Svatko želi biti i postati dio te priče. Zašto ne? Vino ima svoj šarm, auru sofisticiranosti, zabave i avanture, što je vrlo teško previdjeti. Danas ne tražimo samo opuštenu degustaciju u odabranim naočalama.Želimo više, želimo iskustvo!

Park Wine Stars, degustacija u restoranu Centra za igre i zabavu u Novoj Gorici nije na mom popisu najneobičnijih degustacija vina ili iskustava,ali je svakako među organiziranijima.
Prema riječima Simona Sitara (voditelja službe u Parku) ‘Organizacija takvog festivala je velika odgovornost, a to zahtijeva profesionalan i dobro opremljen tim koji svakom trenutku pruža detalje i može ponuditi vino ili jela gostima na način koji ih uzbuđuje’.

Već dugi niz godina najveći dio energije trošio je uglavnom na talijanske i strane goste. Pokušavaju doći do domaćih gostiju i ne-gaming gostiju stvarajući iskustva i nezaboravne trenutke. Mnogi događaji, festivali, degustacije, enogastronomske večeri i večera u društvu vina i vinara odvijaju se u hotelu Park.
Simon Sitar iz Hotela Park rekao nam je: ‘Naš je cilj integrirati težnju za izvrsnošću i know-how u priču koju pružamo gostima u cjelini’..

Naš je cilj integrirati težnju za izvrsnošću i know-how u priču koju pružamo gostima u cjelini

 

 

Sve je počelo prije pet godina u samom modnom valu vinskih događanja. Njihova je želja bila otvoriti glavna vrata i kulinarsku bogatu priču približiti domaćim gostima,a stranim gostima predstaviti bogatu vinsku regiju. I pokazalo se kao jednadžba uspjeha. Park Wine Stars svaki put iznenađuje temeljitom pripremom i pažnjom. Ovoga puta uvedeno je 28 vinara Primorske Slovenije.

Osim vinara, 7 Hitovih kuhara iz Parka,Perle, Korone, Monda i Hit Alpinea su se zalagali za goste koji su kombinirali kreativnost i kulinarsko putovanje Nove Gorice, Kranjske Gore i Štajerske.U slovenskom kulinarskom vodiču Gault & Millau (za Sloveniju), restoran Calypso (Hotel Perla) zauzima sedmo mjesto među svim slovenskim restoranima,dok je restoran Tiffany (Hotel Park) jedan od najboljih hotelskih restorana u Sloveniji. Vodstvo tvrtke, povezanost, kuhinja i lokalni dobavljači također su odali počast mnogim postignućima na međunarodnim natjecanjima u kuhanju,gdje Hitovi kuhari postižu prestižne rezultate.

Ako smo već u zabavnom centru,ne zaboravimo popratni zabavni program.Ako je glazbena točka pjevačice Lucienne Loncine dopustila glatke razgovore,plesni studio grupe Dance Impress sve je to preplavio.

Sviđa mi se sve što se događa na razini koju imaju u Hitu, i volim kako su se pobrinuli za svakog gosta s osmijehom na licu. Zadovoljna sam kad gledam vinare koji na poziv za prezentacije uvijek vrlo rado dođu jer svi moramo puno raditi na podizanju kulture vina.

Park Wine Stars i Park Wine Party (ljetna verzija događaja) svakako vrijedi posjetiti. Ovog puta na svečanosti je sudjelovalo gotovo 400 posjetitelja.Najviše ih je bilo iz Slovenije,čak i iz udaljenijih mjesta,recimo Gorenjske i Dolenjske,a slijede ih Talijani. Radionica arom je nastala pod budnim okom sommeliera Janeza Horvata, gosti su tražili okuse koji su prepoznatljivi u vinu i još mnogo toga.

Vinska priča i u Štajerskoj

Hotel Mond povezuje slovenske i austrijske vinske ceste.

U Centru za igre i zabavu Mond (Šentilj) je bio postavljen prvi slovenski ‘eno-resort’ prije tri godine. Hotel je zamišljen kao isprepletenost vina, vinskih cesta i hotelskog komfora. Gosti također mogu posjetiti vinske podrume na slovenskom i austrijskom području.

Izgradnja hotela najavljena je sadnjom dvije vinove loze sorte Laški rizling i sauvignon. I vinova loza najavljuje tematsku ponudu hotela i ilustrira prekograničnu vezu između slovenskih i austrijskih vinskih cesta na jugu. Slika samog hotela kružne linije nalik drevnoj drvenoj bačvi.

Hotel također ima vlastiti vinograd sa 100 vina sorte Muscat Ottonel. U vinogradu se nalaze i četiri paviljona koji su namijenjeni vinskim užicima i pikniku uz košaru lokalnih delicija i za najljepši početak dana s doručkom među vinovom lozom.

 

Piše: Manuela Maras