GRAND TASTING – Vinska liga šampiona

Grand Tasting 2019 održat će se 23. ožujka u luksuznom beogradskom hotelu Metropol Palace.
U pitanju je potpuno novo iskustvo za sve ljubitelje vina, manifestacija na kojoj će najbolji vinari iz regije osobno predstaviti najbolja vina iz svojih podruma. Svojevrsna regionalna vinska liga šampiona!
Bit će tu etikete kojih nikada nije bilo na tržištu Srbije, ali i nekih kojih praktično odavno već nema. Probrana najbolja vina iz najpoznatijih srpskih podruma, počevši od onih iz vinarije Aleksandrović, koja će iznijeti Rodoslov 2006 i Regent 2009, zatim najbolja vina fruškogorske legende Miroslava Mireta Kovačevića, u čijem se podrumu u Irigu kriju svakojaka vinska blaga, iz vinarije Milijan Jelić stiže pravi kuriozitet Nebbiolo 2012, a tu su i sva vrhunska vina iz vinarija Cilić, Temet, Budimir, Vinarije Zvonko Bogdan… Praktično sve ono što je uzdiglo srpsku vinsku scenu.

Posebna priča su vinarije iz regije, najpoznatija imena od Slovenije do Makedonije, od Movie i legendarnog Aleša Kristančiča, koji će osobno donijeti svojih top pet etiketa, među njima i čuvenu rebulu Lunar 2007, preko čudesnog biodinamičara Josipa Brkića i njegovog slavnog vina Mjesečar, ali i apsolutnih rariteta Limousina bijela 2006 i Limoosine XL 2007, tu su i najveći vinski dragulji iz Podruma Vukoje, pa nevjerojatna vina „genija iz Hrnjevca“, kako zovu vinara Ivana Enjingija koji će na Grand Tastingu predstaviti „remek djelo hrvatskog vinarstva“ Venje 2006, zatim kultnog vinara Frane Miline Bireta s Korčule, čiji Grk Defora redovito među najboljim vinima u Hrvatskoj i regiji.
Najavljeni su i apsolutni rariteti u velikim bocama iz dalmatinske vinarije Bibić, kao i njihova crvena kupaža Bas de Bas, jedno od najskupljih i najcjenjenijih vina Hrvatske, iz najtrofejnije makedonske vinarije Chateau Kamnik donose Merlot single vineyard reserve 2009 u duplom magnumu koji će imati svjetsku premijeru u Beogradu, tu su i fantastična vina iz Goriških Brda sa svjetski priznatim etiketama Marjana Simčiča i Ščureka, najbolja vina istarskih legendi Coronice i Kozlovića, autentična vina hercegovačkog krša s etiketom Škegro, vina vinarije Volarević koja su postala sinonim aktualnog dalmatinskog vinskog preporoda, specijalne Private Reserve etikete vinarije Stobi…
Ovo je tek dio reprezentativne selekcije regionalnih vinarija i njihovih najboljih vina koji će biti dostupan posjetiocima samo tijekom jednog dana, u subotu 23. ožujka od 14 do 22 sati.

Ulaznice se u pretprodaji mogu rezervirati i kupiti putem maila redakcija@vino.rs ili na telefone: +381 61 696 3560 i +381 64 111 8279, ili online preko tickets.rs i na njihovim prodajnim mjestima u Srbiji.