TBF, Silente, Zdenka Kovačiček, Vinko Ćemeraš i S.A.R.S. na ovogodišnjem Tunalicious Festivalu

Najbogatiji program do sada: od gastronomske ponude, sportskog natjecanja u lovu na veliku ribu, do koncerata najpoznatijih imena regije, Tunalicious Festival pozicionira se kao jedan od najzanimljivijih događaja u Istri i na Jadranu

Sedmo izdanje Tunalicious Festivala na porečku rivu donosi koncerte omiljenih izvođača hrvatske i regionalne publike. Tako će od 12. do 14. rujna u večernjim satima nastupiti TBF, Silente, Simon Marlow, Zdenka Kovačiček, Vinko Ćemeraš i S.A.R.S.

„Uzbuđeni smo što ćemo nastupati na Tunalicious Festivalu u Poreču. Ovaj festival spaja sve ono što volimo – glazbu, gastronomiju i more, i radujemo se prilici da budemo dio ovog posebnog događaja. Porečka riva će biti ispunjena sjajnom energijom, vrhunskom hranom i nezaboravnim trenucima, a mi smo spremni pružiti publici koncert za pamćenje”, poručili su iz TBF-a.

Tako u četvrtak 12. rujna na porečku pozornicu stiže TBF i Silente. Ova poznata i svima omiljena ekipa zasigurno će rasplesati nove posjetitelje, ali i one koji već tradicionalno stižu u Poreč na Tunalicious Festival. Sljedeći dan, u petak 13. rujna, publiku će zagrijati Simon Marlow & Rovinj Music Collection Quartet, nakon čega će će nastupiti legendarna hrvatska jazz pjevačica Zdenka Kovačiček & Green House Blues Band. Zadnji dan festivala, u subotu 14. rujna, prvo će nastupiti Vinko Ćemeraš, pobjednik treće sezone The Voicea, i njegov bend Talvi Tuuli, a onda će publika imati priliku uživo čuti stihove poznatih pjesama Lutka, Buđav Lebac, Klinka, Dane brojim, Ti, ti, ti i ostalih uspješnih S.A.R.S.-ovih djela.

Dok posjetitelji uživaju u koncertima i omiljenim pjesmama ovogodišnjih izvođača, duž cijele porečke rive ugostitelji će nuditi raznovrsna jela pripremljena od tune i morskih plodova u street food varijanti. Naime, osim festivalske glazbe, od 12. do 14. rujna, će na gastro kućicama i prikolicama posjetitelji moći uživati u zanimljivim iteracijama svima omiljene tune – od specijaliteta pripremljenih na azijski način do popularnih burgera ili pak sočnih odrezaka.

Na ovogodišnje se izdanje Tunaliciousa vraća i TunIstra, međunarodno sportsko natjecanje u lovu na veliku ribu i traje od 11. do 14. rujna kada u Poreč stiže mnoštvo natjecateljskih brodova. Već tradicionalno se natjecatelji nakon lovnih dana okupljaju na rivi te uživaju u glazbenom programu i jelima pripremljenim od svježe ulovljene tune.

Tunalicious Festival sadrži četiri programske kategorije

Tunalicious Festival ove godine počinje 9. rujna i sadržavat će četiri programske kategorije: Tuna Restaurant Week (9. – 15. rujna), Spinnaker Gourmet Stage (12. rujna), TunIstra – sportsko natjecanje u lovu na veliku ribu, odnosno “big game fishing” (11. – 14. rujna) te Tunalicious Street Food Festival (12. – 14. rujna).

Organizaciju ovog događaja potpisuje agencija MPG u suradnji sa sportsko-ribolovnim klubom  Big Game 4 Tuna, dok je generalni sponzor najveća hrvatska turistička kompanija Valamar. Podršku pružaju i sponzori domaćini Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Turistička zajednica Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica. Više detalja o festivalu možete pronaći na web stranici www.tunaliciousporec.com.