NE PROPUSTITE PRVO IZDANJE ZAGREBAČKOG FOOD TRUCK FESTIVALA U MARIBORU OD 13.-15.6.2024.

Od 13. do 15. lipnja na trgu Leona Štuklja u Mariboru, održat će se prvo izdanje Food Truck Festivala s bogatom gastronomskom i programskom ponudom kojom će se predstaviti najbolji chefovi i street food koji dolaze iz Zagreba, Maribora, Beča i drugih gradova.

Ideja iza prvog mariborskog izdanja Food Truck Festivala je jednostavna – ponuditi najbolje od hrvatske, slovenske i regionalne street food gastro i eno scene, poticati kulturnu i glazbenu razmjenu te iz turističkog aspekta jače povezivati Zagreb i Maribor. Uz samo nešto duže od sat vremena vožnje, ne sumnjamo da će Food Truck Festival u Mariboru biti odlična vikend pozivnica za sve naše zagrebačke posjetitelje.

 

Food Truck Festival donijet će novi val osvježenja na slovensku street festivalsku scenu; posjetitelji će svakog dana od 11 do 23 sata moći uživati u bogatoj gastro ponudi domaće i internacionalne kuhinje, chill zoni, vinskoj i pivskoj zoni kao i uređenimom kutku za djecu, a sve to začinjeno nastupima poznatih chefova i vrhunskim glazbenim nastupima. Pa će tako preko 15 slasnih i ukusnih kamiona-restorana ponuditi zalogaje lokalne, etničke, BBQ i zdrave kuhinje: Skunk Urban Kitchen će pripremati bogate sendviče, HabaHaba pite i popularne smash burgere s krumpirićima, Alexander svoje sočne burgere, a za ljubitelje američke kuhinje tu je Meating s hot dogovima i Philly cheese steakovima. Fidebo Kulinarika osim burgera nudi i zdrave salate, Food Truck D & IZI & ZAP Boško najbolje morske specijalitete, a Buns & More i Debeli raznovrsne internacionalne delicije. Iz Hrvatske stiže više puta nagrađivani street food koncept BBQ Hot Yard sa svojim poznatim burgerima i pulled porkom, Ajuni Food donosi bliskoistočne okuse falafela i uštipaka, dok će Artisan Crust zadovoljiti sve ljubitelje pizze, a ljubitelje roštilja oduševit će austrijski Franci’s Diner. Za slatki dio pobrinuli se Ferdinand knedle koji su osvojili regiju sa svojim neodoljivim tradicionalnim knedlama, zagrebačke poznate Fritule s najmekšim fritulama dok vas najbolji vafli na Festivalu čekaju kod VAFL.

Ne propustite i sjajne glazbene večeri; u četvrtak 13. lipnja od 19 sati, DJ Medo, osnivač najdugovječnijeg klupskog programa u regiji, svirat će mashup selekciju najvećih soul, funk, R&N, hip-hop i house klasika, DJ Zeds, osnivač i DJ legendarnog programa i koncepta Sladica iz Ljubljane, drugi dan festivala 14. lipnja predstavit će audio-vizualni DJ set prepun dobre hiphop i RNB glazbe, dok zadnji festivala, u subotu 15. lipnja na scenu stupa jedan od najplesnijih vibrantnih jazz bendova Scifidelity Orchestra, a warm up i zatvaranje Festivala pripast će DJ K’Pow iz Ljubljane, bivšem članu RADYO crew-a.

 

Događanja i koncerti na Food Truck Festivalu besplatni su za posjetitelje, a sve informacije dostupne su na službenim društvenim mrežama: Facebook, Instagram.