Otvara se VINSKI GRAD – veći nego ikada!

Vinski grad stiže na Tuđmanac od 14. do 29. lipnja s najvećim izborom vina do sada i brojnim novostima

Vinski grad Zagreb i ove godine stiže na poznatu lokaciju Park dr. Franje Tuđmana na Črnomercu od 14. do 29. lipnja. U više od dva tjedna ovaj open-air festival priprema brojne novitete u svom programu, a sve kako bi posjetiteljima kulturu vina približio na najbolji mogući način.

 

Najveći izbor vina do sada

Posjetitelji će i ove godine imati priliku otkriti brojna nova vina i uživati u njima u opuštenom ambijentu. Ideju Vinskog grada, da se vina približe širokoj publici koja vina tek želi otkriti, prepoznali su i brojni vinari s obzirom da je interes za izlaganje na Tuđmancu ove godine rekordan. Vinarije koje će se predstaviti posjetiteljima su: Astoria, Benvenuti, Iločki podrumi, Marčeta, Kotolenko, Petrač, Roxanich, Saints Hills, Vinarija Orahovica, Philipecz, Vinogradništvo Sedlak, Bikicki, Kabaj, Guerilla, Radgonske gorice, Vislander, Skaramuča, Vinea Gold, Markota, Dobra berba, Vinarija Kutjevo, Kopjar, Stina, Galić, Simčić, Cattunar, Kostanjevec, Freixenet, Enosophia, Kast, Belje, Vina Matić, Lillet, Štampar, Podrum Mladina, Fakin, Vina Delmati.

Za ukusne zalogaje uz vino pobrinut će se ponuda street food ugostitelja – Jellyfish in Space, Međimursko pile, Poli i President kuća sira. Za sve koji s vinima još uvijek nisu na „ti“ pobrinut će se Cocktail house by Roto dinamic i Erdinger s ponudom piva, a posjetitelji se mogu opustiti u nekoj od prekrasno uređenih lounge zona partnera projekta Römerquelle i Roto.

 

Nogomet, kreativne radionice, Summer party i dječji kutak

Kako izgleda nogometna groznica uz čašu vina saznati možete upravo na Vinskom gradu koji će na velikom ekranu prenositi utakmice Europskog prvenstva u posebnoj navijačkoj zoni za čije uređenje je zadužen Konzum. Ljubitelje opuštenih poslijepodnevnih druženja razveselit će program kreativnih radionica koje su odlična prilika za druženje nakon posla uz izradu unikatnih komada keramike na radionici Clay&Wine uz Morra studio, poznate slikarske radionice Paint&Wine istoimenog studija Paint&Wine, izradu mirisnih svijeća Candles&Wine s kreativcima iz Zen Candles i radionicu oslikavanja vinskih čaša GlassArt&Wine uz SmARTmug. Svoje mjesto na nekoj od radionica možete rezervirati na https://linktr.ee/vinart_croatia .
Novost je i dječji kutak powered by Dukat junior koji će brojnim posjetiteljima s djecom olakšati uživanje u vinu i zabaviti najmlađe posjetitelje Vinskog grada.

 

Za odličnu atmosferu svakog dana zadužen je Jukebox.hr s glazbenom podlogom, petkom i subotom navečer atmosferu na Vinskom gradu začinit će DJ Kanca, a prvog dana ljeta koji pada u četvrtak 20. lipnja organizatori su pripremili Welcome Summer Party uz DJa Bocca Sofistifunk i gosta iznenađenja. Radno vrijeme Vinskog grada preko tjedna je od 17:30 do ponoći, vikendom do 01h a ulaz na festival je besplatan. Sve važne informacije dostupne su na Instagramu https://www.instagram.com/vinart_croatia/?hl=en  i Facebooku Vinarta

https://www.facebook.com/vinartcroatia .