Večera s ribarom je manifestacija koju treću godinu provodi Udruga profesionalnih ribara „Ježinac“

Večera s ribarom je manifestacija koju treću godinu provodi Udruga profesionalnih ribara „Ježinac“ iz Malog Lošinja uz potporu FLAG-a Vela vrata. FLAG nam pruža administrativnu, ali i moralnu podršku u realizaciji njihovih ideja. Za osmišljavanje zabavnih dijelova dana zaduženi su naši lokalni ribari koji su članovi udruge, a za edukativne komponente zadužen je FLAG. To je svojevrsni uvod u njihove partnerske projekte koje ćemo nadamo se financirati u novom europskom razdoblju kroz strategiju FLAG-a.

Ovaj događaj je nastao iz želje lokalnih ribara da svojoj zajednici na određeni način uzvrate za podršku, a ujedno i da ribarski način života, tradicije i poslove približe ostalima u zajednici ali i turistima i posjetiteljima.

Ovogodišnji program koji će se odvijati u uvali Sv. Martin u  subotu 08.06. započeti će u 18 sati pripremom jela Udruge Gušt, te pokaznom radionicom filetiranja ribe koja je namijenjena svim zainteresiranim posjetiteljima. Posebno su dobrodošla djeca kako bi se i ona upoznala s ribama.

Pokazne radionice drže članovi Udruge Gušt!

Od 18 do 21 započinje ona  prava večera s ribarom tijekom koje će se bez naknade posjetiteljima dijeliti ukusna riblja jela te vino.

Od 21 nastupa DJ Fredi koji će nas zabavljati do kad izdržimo.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na ostvarenu suradnju!

Važnost promicanja ribarske zajednice i zanata prepoznali su Institut Plavi svijet, Grad Mali Lošinj, Turistička zajednica Malog Lošinja i Primorsko – goranska županija koji sufinanciraju manifestaciju te im se ovim putem i zahvaljujemo.