Urbanovo: održan Festival Pušipela kao kruna manifestacije

Dom kulture u Štrigovi proteklog vikenda bio je mjesto slavlja bogate vinogradarske tradicije i uživanja u izvrsnim međimurskim vinima na još jednom Festivalu Pušipela.

U sklopu ovogodišnje manifestacije Urbanovo u petak je u Štrigovi svečano otvoren Festival Pušipela koji je na jednom mjestu okupio 24 međimurske vinarije s preko 170 etiketa vina te mnoge poslovne posjetitelje, ljubitelje vina i dobre zabave. U tri dana trajanja festivala posjetitelji su imali prilike uživati u selekciji ponajboljih međimurskih vina, kao i u ponudi jela i drugih proizvoda lokalnih OPG-ova. Svaki dan je festival završavao s prigodnim glazbenim programom. U petak su nastupili glazbenici Krunoslav Lajtman i Patrik Zamuda, u subotu je posjetitelje zabavljao DJ, a u nedjelju navečer je ovogodišnji festival zatvoren s nastupom dueta Zodiac.

FESTIVAL PUŠIPELA

Festival Pušipela  privlači sve veći broj posjetitelja, što je dokaz kvalitete međimurske vinske regije i privlačnosti programa festivala, koji je iz godine u godinu sve bogatiji. Predsjednik Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“, Robert Horvat, zahvalio je svima koji su svojim doprinosom omogućili da Urbanovo postane ugledna manifestacija i naglasio je da je to rezultat zajedništva i dugogodišnjeg predanog rada: „Naša spremnost na suradnju i zajednički rad su nas doveli do ovog trenutka. Urbanovo konstantno raste, a Festival Pušipela iz godine u godinu postaje sve bolji i atraktivniji.“

BROJNI POPRATNI SADRŽAJI

Osim Festivala Pušipela koji je svakako vrhunac Urbanova, posjetitelji su od 3. do 19. svibnja mogli uživati u kombinacijama najfinijih jela i izvrsnih međimurskih vina na Gurman tjednu, zatim učiti uz smijeh na Wine & smile quizu, te razgledati međunarodnu izložbi karikatura „Vino“. Za specijalizirane vinske i gastro novinare  pripremljena je i vinska radionica „Položaji Međimurja“ na kojoj se pod vodstvom predavača Krune Filipovića učilo o utjecaju ključnih vinogradarskih položaja na konačnu kvalitetu međimurskih vina.

UPOZNAVANJE LJEPOTA MEĐIMURSKOG KRAJA

Osim bogatog sadržaja za sve posjetitelje, održan je i dvodnevni press trip za petnaestak novinara i blogera iz cijele Hrvatske koji su imali priliku upoznati ljepote zelenog Međimurja. U Općini Sveti Juraj na Bregu posjetili su Matulov grunt – obnovljenu staru međimursku hižu, a potom vidikovac i orgulje na vjetar na Mađerkinom bregu, gdje su degustirali pjenušce vinarije Štampar. Obilazak najsjevernije hrvatske županije nastavio se noćenjem u Termama Sveti Martin, posjetom Mlinu na Muri uz vožnju starom skelom u Općini Sveti Martin i na kraju s večerom sparivanja međimurskih hrane i vina u nagrađivanom restoranu Terbotz.

URBANOVO JOŠ TRAJE

Za sve koji nisu stigli doći na Festival Pušipela, a još uvijek žele posjetiti Međimurje i iskušati aktualna međimurska vina, udruga Hortus Croatiae je u sklopu Urbanovog priredila još jedan program. Naime, sljedećeg vikenda – 24. i 25. svibnja, počinju Otvoreni podrumi. Manifestacija tijekom koje će svi članovi udruge otvoriti vrata svojih vinarija posjetiteljima,  ponuditi ih provjereno dobrim vinima, a uz koje su pripremljene i lokalne kulinarske poslastice. Sve dodatne informacije su dostupne na https://www.urbanovo.hr/program-2024/, instagramu https://www.instagram.com/urbanovo_dani_vina/?hl=en

i facebooku https://www.facebook.com/urbanovo.