Wine & Music Night ponovno u Labin

Manifestacija koja je u prvom prošlogodišnjem izdanju oduševila sve goste i posjetitelje, a posebno Labinjane, ponovno će obogatiti istarsku turističku ponudu. Prvi ovogodišnji Wine & Music Night održat će se 9. lipnja u predivnoj atmosferi Parka hrvatskih branitelja u organizaciji Turističke zajednice grada Labina. Tako će na samom početku turističke sezone u ovom slikovitom gradiću biti predstavljena bogata vinska i pivarska ponuda labinskoga kraja zaokružena gastro specijalitetima. Za glazbeni ugođaj će se pobrinuti poznati promicatelj istarske tradicijske glazbe, kantautor i skladatelj Bruno Krajcar i njegov riječki suradnik Denis Razumović Razz.

Bit će to prilika da brojni vinari labinskoga kraja okupljeni u udruzi vinara i vinogradara Labinštine „Trs“ u ležernoj atmosferi predstave brojne vrste kvalitetnih i nagrađivanih vina. Među njima će biti vrhunska vina obitelji Baćac, gdje se tradicija proteže na već četiri generacije, potom vina Perinić, Gobo, Juričić i Ćule, kao i mlada vinarija Fuhtar koja nosi ime po nadimku kojeg obitelj Licul iz Nedešćine kraj Labina nosi već tristotinjak godina.

Posjetitelji će moći kušati i proizvode kojima se ponose vinarije Kos, Prskalo, Vosilla, Negri, ali jednako tako i vina San Martino koja se u obitelji Vretenar stvaraju već generacijama. Osim toga, moći će se i kušati kokteli i likeri Destilerije Krulčić.

 

I ljubitelji piva će tijekom Wine & Music večeri doći na svoje. Naime, osim cijelog niza domaćih, kvalitetnih vina, Labin se može pohvaliti i pivovarom Labona. Nju su 2021. godine osnovali mladi entuzijasti koji su godinama sami stvarali pivo za vlastite potrebe. Danas svoje iskustvo stvaranja craft piva za prave pivoljupce dijele i sa širokom publikom, što će učiniti i na ovoj manifestaciji gdje će svi posjetitelji moći kušati njihovo pivo koje ne sadrži nikakve dodatke, surogate, arome, bojila i konzervanse. Naravno, kako bi doživljaj bio potpun, goste očekuje i odlična gastro ponuda za koju će se pobrinuti Pop – Up 66 powered by Fast66.

Prvo izdanje koje će se održati 9. lipnja ujedno će biti i najava novih Wine Music večeri koje će se održati tijekom ljetnih mjeseci i to u terminima 21. srpnja i 18. kolovoza. Time će ovaj srednjovjekovni istarski grad bogate povijesti i kulturnog naslijeđa sigurno razveseliti lokalno stanovništvo, a gostima ponuditi dodatni motiv za dolazak i uživanje u proizvodima i zvucima labinskoga i istarskoga kraja.