Festival senzualnih plesova i kraljevskog ugođaja po peti put osvaja Opatiju

Summer Sensual Days, Opatija

1.-4. lipnja, 2023.

Više od šest stotina zaljubljenika u senzualne plesove iz više od četrdeset zemalja, dvadeset plesnih instruktora, nekoliko  profesionalnih plesnih grupa iz cijele Europe i devet internacionalnih DJeva okupit će se i ove godine na petom internacionalnom festivalu bachate i kizombe u Opatiji.

Bogat dnevni sadržaj prepun plesnih radionica pod vodstvom najkvalitetnijih svjetskih instruktorai cjelonoćni plesni partiji na nekoliko plesnih podij au Centru Gervais, show nastupi i plesni punktovi na nekoliko lokacija u gradu samo su neki od sadržaja koji će ove godine u Opatiju privući rekordan broj plesnih entuzijasta iz cijelog svijeta – više od šest stotina. Riječ je o jedinstvenom turističkom proizvodu, to jest pioniru takve vrste turizma u Hrvatskoj koji uz potporu Turističke zajednice grada Opatija, Grada Opatija i Festivala Opatija nudi aktivni plesni odmor.

Ovogodišnji festival u znaku je dama i gospode, popularno zvan “Ladies and gents event”, i kao takav, jedini je na svijetu koji posebnu pažnju pridaje plesnom bontonu koji se u festivalski program uklapa u obliku posebnih radionica namijenjenih damama i gospodi, kao i kroz tematski party.

Sam program udovoljit će svim plesnim apetitima! Svečani početak zakazan je za četvrtak, 1. lipnja navečer, u Gervais centru, gdje će prvi polaznici ugrijati plesne podije. Na posebnu radost svih plesača, velika novost ove godine su dnevni Lungomare Beach Partyji koji će se u petak i subotu održati u Beach Baru Colosseum u sklopu hotela Savoy gdje će se plesači moći opušteno družiti i zaplesati tik do mora – i to na dva plesna podija. Dnevne plesne radionice u Gervais centru od petka do nedjelje namijenjene su plesačima s određenim plesnim predznanjem koje će uz kreativan pristup instruktora nadograditi novim tehnikama i podići svoje vještine na sljedeću plesnu razinu. Večernjem kasnonoćnom programu u Gervais centru, od četvrtka do nedjelje, sve do zore, polaznici se posebno raduju zbog raznih plesnih animacija, posebnih dress codeova i iznenađenja koja za njih pripremaju organizatori. Atmosferu največanije festivalske večeri, u subotu, dodatno će ugrijati spektakularni show nastupi plesnih profesionalaca u raskošnom Teatru Gervais centra. Romantičan pečat festivalu daje posebni nedjeljni, kasnopopodnevni Summer Wonderland Party na prekrasnoj trsatskoj Gradini do koje će biti organiziran i prijevoz.

Festival Summer Sensual Days, Opatija pod službenim motom “Royal feel event with a soul” dijeli, njeguje i promovira gospodsku notu destinacije u kojoj se i održava. U organizaciji Salsa Adria Produkcija i PK Los Mamberos proširenje je postojećeg, istoimenog programa koji se već jedanaestu godinu zaredom odvija u Rovinju, tjedan dana prije velikog salsa festivala Croatian Summer Salsa Festival u istoj organizaciji. Tijekom godina, festival Summer Sensual Days narastao je s dvjesto na nekoliko tisuća polaznika koji u potrazi za novim plesnim avanturama svake godine borave jedan do dva tjedna u Rovinju.