Najveći stručnjaci HR-a i leadershipa stižu u Rovinj

Nikolaos Dimitriadis, svjetski poznati neuroznanstvenik i Munawar Ahmed, predavačica sa Stanforda u rujnu stižu u Rovinj

Osluškujući potrebe tržišta u proteklih nekoliko godina, organizatori Weekend Media Festivala udružili su snage s agencijom Degordian i kreirali HR.Weekend, festival koji je svojim konceptom već zaintrigirao modernu HR industriju. U jeku borbe za talentima i kvalitetnim kadrom, poslodavci danas moraju pronaći način da se prilagode tržištu i pronađu te zadrže najbolje ljude. Više nego dovoljno je to razloga za pokretanje projekta  koji  će biti specijaliziran i baviti se problemima novog doba. Tako je i nastao HR.Weekend – festival namijenjen svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima tvrtki, kao i svima zainteresiranima za kreiranje modernih HR praksi.

“HR je jedna od najvažnijih tema današnjice, koja intrigira neovisno radi li se o korporacijama ili malim tvrtkama, pa će i program HR.Weekenda pokriti sva važna pitanja. Ono što nas  razlikuje je da neće samo struka pričati o struci, već ćemo moći čuti i druge stručnjake od  kojih možemo učiti  i izvući nešto za naše područje. Govorit će se o promjenama koje su se već dogodile, ali i o onima koje se tek trebaju dogoditi – a sve to iz ugla psihologa, neuroznanstvenika, top leadershipa, HR-a, influencera i zaposlenika”, objašnjava direktorica programa i voditeljica ljudskih resursa u Degordianu, Antea Britvić Božiković.

Na HR.Weekend stiže poznati svjetski neuroznanstvenik i neuromarketer Nikolaos Dimitriadis koji je radio gotovo sa svim vodećim svjetskim tvrtkama i proučavao 5500 mozgova iz različitih zemalja za potrebe neuromarketinga. Dr. Dimitiriadis primjenjuje neuroznanost u poslovnom i obrazovnom sektoru već više od petnaest godina.

Munawar Ahmed, predavačica Leadershipa, Etike i Profesionalne prakse na School of Visual Arts i gostujuća predavačica na Stanfordu, uči iskusne timove kako djelovati s učinkovitošću, ali i s ljudskosti. Prepoznatljivost je postigla gradeći godinama vrlo uspješne i što je još važnije sretne timove iz svijeta bankarstva, osiguranja, zdravstvene skrbi, telekomunikacija, izdavaštva i maloprodaje, koji su redom osvojili nagrade na svjetskim razinama. Na prvom HR.Weekendu Munawar će obraditi jednu od gorućih tema današnjeg poslovnog svijeta – kako i zašto tvrtke moraju mijenjati svoje poslovanje ako žele privući zaposlenike Z  generacije, te kako to djeluje na sve ostale generacije.

HR.Weekend od 21. do 24. rujna obradit će teme koje se kreću od stanja na tržištu koje prolazi brojne promjene – Big Quit,  Burts of Tech Bubble, Market Shiftinga, pa do propitivanja jesu li te promjene pozitivne i  kako ih možemo uklopiti u svoje poslovanje ili od njih pobjeći. U programu će se govoriti i o mentalnom zdravlju, inkluziji stranih radnika, transformaciji i skaliranju HR odjela, talent managmentu, generacijskim razlikama i brojnim drugim temama.

Cilj festivala je prodrmati postojeće stanje tržišta i propitkivati ustaljene prakse, te čuti iskustva brojnih stručnjaka, panelista i predavača iz svijeta i regije.

U Degordianu već godinama rade na usluzi employer brandinga za klijente, a do sad su već izradili velik broj strategija koje koriste neki od najvećih i najpoznatijih poslodavaca u regiji. Prošle su godine na tržište izašli i sa Stetoskopom, alatom za istraživanje zadovoljstva zaposlenika kojim su dodatno pojačali svoju uslugu i utjecaj na regionalnoj HR sceni.

Zaista smo u bliskom kontaktu sa skoro cijelom HR zajednicom u regiji i potreba za ovakvim projektom je velika. Na tržištu nedostaje  modernijeg pristupa temama i promišljanja praksi, a sam program smo i krojili prema inputima stručnjaka i HR leadera u regij, pa se mogu očekivati teme koje su aktualne i potrebne, kaže direktorica Employer Branding unita u Degordianu, Iva Majstorović koja je i dio je organizacijskog tima HR.Weekenda.

Pozitivne rekacije zajednice na najavu ovog festivala nadmašile su očekivanja, ističu organizatori Pepermint agencija i Degordian. Mnoge tvrtke već su rezervirale mjesta za svoje HR stručnjake, što potvrđuje da je koncept dobro prihvaćen i željno iščekivan. HR.Weekend postat će centralno mjesto za razvoj ideja, praćenje trendova, druženje i networking kako za zaposlenike tako i za poslodavce, a sve pod okriljem Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog medijskog i poslovnog festivala, koji će se održati u Rovinju od 21. do 24. rujna.

 

Ulaznice za HR.Weekend trenutno su dostupne po early bird cijenama na stranici hr.weekend.hr a sve novosti pratite putem službenih FB, IGi LinkedIn kanala.