DAN VRGORAČKIH JAGODA – može li slađe?

 Vrgorac je poznat po Tinu Ujeviću, vrhunskom pršutu i kvalitetnom vinu, ali i brendu – vrgoračka jagoda, koja se ističe upravo svojom bojom, mirisom i okusom. Najpoznatija lokacija u Vrgorcu oživjet će uz dodatak crvenog voća na Danu vrgoračkih jagoda koji se održava 28. travnja u Parku IV. Gardijske brigade – Pauci. Pregršt radionica, panela, edukacija i zabave neće ostaviti nikog ravnodušnim. Gastro doživljaj ne može proći bez Udruge vrgoračkih jagoda sa svježim, upravo ubranim jagodama, koje će se moći premjerno probati i kupiti. Osim toga, posjetitelje će oduševiti deserti i slastice po posebnim recepturama, a kvalitetna vrgorska vina će utažiti žeđ.

U cijelu priču se savršeno uklapa i lokalni brend Poetica, nagrađivani gin koji je na nedavnom sajmu u Berlinu osvojio upravo prvo mjesto za najbolju destileriju u Hrvatskoj.

Radionice koje ne smijete propustiti uključuju kreativnu izradu šalica, suvenira i nakita od gline s motivima jagode. U isto vrijeme vas očekuju radionice sa zdravim receptima i edukacija korištenja jagode u svakodnevnoj prehrani, a šećer na kraju su Osnovna škola Vrgorac i Gradska knjižica koji će s djecom stvoriti prvu slikovnicu i priču na temu vrgoračke jagode, koja će u budućnosti imati svoje mjesto na policama knjižnica. Panel koji ne smijete propustiti, a koji će vas dodatno uključiti u priču o suvremenim trendovima u proizvodnji jagoda predstavit će prof. Boris Duralija s Agronomskog fakulteta. Na panelu će još sudjelovati ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednik Udruge vrgoračkih jagoda, Milan Franić .

Za kraj preostaje najaviti kako će u zabavnom djelu programa nastupati gradska glazba, dječji vrtić Pčelica, Zumbice, KUD Dusina i posebno iznenađenje grupa Versi s čak 6 instrumenata – kontrabas, gitara, saksofon, truba, gitara i harmonika. Ne propustite spektakl koji vas očekuje 28. travnja u Vrgorcu u Parku 4. Gardijske brigade – Pauci. Prepoznatljiva domaća kvaliteta, trud i razvoj jagode u vrgorskom kraju uspijeva zahvaljujući podneblju i plodnom tlu zbog čega su najbolje – vrgoračke jagode. Neka vas zaslade one prve!