Kvarnerski vikend Hedonizma

Na legendarnoj terasi opatijskog hotela Kvarner u subotu 15. listopada održano je ovogodišnje izdanje događanja HEDONIST – Gourmet & Wine 2022. uz sudjelovanje ugostiteljskih objekata i chefova s Kvarnera, kao i brojnih kvarnerskih vinara te njihovih kolega iz ostalih krajeva Hrvatske.

Odlična hrana, piće i vrhunska zabava i ovaj su put oduševili brojne gurmane i ljubitelje vina koji već jedva čekaju novo izdanje eventa. Na štandovima vrhunskih lokalnih vinara, te onih iz Istre i drugih dijelova Hrvatske mogla su se kušati njihova ponajbolja vina od autohtonih, ali i internacionalnih sorti, a osim domaćih ljubitelja vina u ovom tekućem blagu uživali su i brojni turisti koje je zainteresirao event HEDONIST – Gourmet & Wine.

Za one koji su tijekom kušanja vina ogladnjeli nudili su se specijaliteti od lokalnih namirnica u kojima su također mogli uživati, kao i u burgerima i drugim zalogajima. Zasladiti su se mogli vrhunskim sladoledima aRoma i slasticama opatijskog Romera, a u ponudi su bili i drugi napitci nezamjenjive buzetske Aure.

Za gastro ponudu ove godine bili su zaduženi isključivo kvarnerski chefovi i restorani:

Tino Sinožić – Navis, Aleksandar Salević – ConcaDor0, David Žilić – Kukuriku Rudolf Arnold – Aquila i Darjan Urdih – Ariston, koji su svaki svojom interpretacijom jela od kvarnerske namirnice predstavili  gastro ponudu jedne od najvažnijih točaka ne samo Hrvatske, nego i ovog dijela Mediterana.

Sjajnu atmosferu dodatno je podigla glazba s DJ pulta, saksofon  i svirka neponovljive Kristine Bojović. Sam event na terasi hotela Kvarner ove je godine trajao jedan dan, no prethodila mu je u petak večer uživanja u gala večerama u kojima je sudjelovalo dvadesetak ugostiteljskih objekata, pod zajedničkim nazivom HEDONIST – Gourmet & Wine Weekend 2022. Na tim večerama oni su predstavili svoje nove, sezonske menije s namirnicama poput divljih gljiva, buče, maruna…, a neke večere bile su posvećene vinarima uz čija vina su se spomenuta sezonska, jesenska jela savršeno sljubila.

 

Foto: Robert Pichler