Radionice s kulinarskim zvijezdama za najkreativnije školarce

Već šestu godinu zaredom provodi se projekt „Kaufland škola voća i povrća“, a ove školske godine – od 51 partnerske škole – dvije najkreativnije osvojile su i kulinarske radionice

I ove je godine Kaufland pozvao osnovne škole diljem Hrvatske da se prijave na kreativno natjecanje i svojim učenicima osiguraju isporuku svježeg voća i povrća za cijelu školsku godinu 2022./2023. Kreativan zadatak za škole bio je izraditi „zdravu kuharicu“ s receptima koji sadrže voće i/ili povrće te je nadopuniti crtežima učenika. Između više od 200 prijavljenih škola, tročlani žiri odabrao je 51 pobjedničku školu, no među njima istaknule su se dvije škole: OŠ Središće i OŠ Nad lipom iz Zagreba. Upravo za njihove školarce Kaufland je organizirao zabavne kulinarske radionice pod vodstvom poznatog chefa Pere Savanovića te vrhunske slastičarke Ivane Čuljak.

Pero Savanović osmislio je za male kuhare iz OŠ Središće jednostavna i ukusna jela s glavnom zvijezdom – tikvicom, dok je Ivana Čuljak s djecom iz OŠ Nad lipom radila fine deserte – čoko muffine sa šumskim voćem te kolač od palente s borovnicama i bademima. U oba slučaja mališani su uživali spremajući jela uz mentorstvo pravih stručnjaka, zatim su ih svi kušali i zaključili kako su odradili odličan posao! Kulinarske radionice za cilj su imale, osim dobre zabave i druženja, potaknuti djecu na razmišljanje o zdravoj i raznovrsnoj prehrani s naglaskom na svježe voće i povrće koje su uvijek može pretvoriti u ukusan obrok!

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je još 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a već dvije godine zaredom projekt podržava i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na www.kaufland.hr/skolavip