Festival čokolade u Opatiji donosi nenadmašne slastice i atraktivna događanja

 Raskošno uređena Opatija u blagdanskoj atmosferi, puna glazbe i dobrog raspoloženja, prvi će vikend u prosincu tradicionalno posvetiti čokoladnim delicijama, uz raznolik i bogat program za sve ukuse. Choco Street na šetnici Slatina predstavit će proizvođače čokoladnih delicija.

Opatija – 15. Festival čokolade ispunit će predstojećeg vikenda Opatiju mirisima i okusima svima omiljene slatke namirnice, predstavljene u ekskluzivnim gastronomskim izdanjima. I ne samo gastronomskim, jer će čokolada od 3. do 5. prosinca zasladiti sva iskustva posjetitelja Opatije, od opuštanja u wellness centrima do ljuljuškanja na valovima opatijskog akvatorija.

Iako najavljen,  sajam Čokoladna čarolija planiran u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner iz epidemioloških razloga, ali nažalost i zbog spriječenosti dijela izlagača zbog bolesti, neće se održati u dosadašnjem obliku. 

Umjesto toga, novitet ovogodišnjeg Festivala čokolada je  Choco Street koji će se održati na prigodno uređenoj šetnici Slatina i okupiti će proizvođače čokoladnih delicija  iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Choco Street bit će otvoren u petak 3. prosinca od 14 do 20 sat, u subotu 4. prosinca od 9 do 20 sat te u nedjelju 5. prosinca od 9 do 19 sati.

Opatijskom tvornicom čokolade Milenij Choco svijet,u kojoj se mogu kupiti i degustirati vrhunski čokoladni proizvodi, zavladat će mađioničar Willy Wonka, kojeg će utjeloviti slavni hrvatski iluzionist Andrej Škedel i svojim čarolijama osvojiti sve male, a i one nešto veće, ljubitelje čokolade i magije.

Čokoladne arome osvojit će sve adventske lokacije u Opatiji: Čokoladni Advent kod Šporera, Choco Imperial Xmas (terasa hotela Imperial), Choco Xmass Street Lungomare (Lungomare od hotela Savoy do Ville Madona),Choco Straus (hotel Palace)i obogatiti ponudu svih opatijskih hotelijera i ugostitelja.

Prvi puta čokolada će zaploviti i morskim valovima uz Choco Advent na brodu Jadera koji će povezati panoramsku vožnju od Voloskog do Opatije s uživanjem u tradicionalnim blagdanskim delicijama.

Uživanje u čokoladi pratit će i atraktivna glazbena podloga na pet lokacija, humanitarni programi, animacija i zabava za djecu, ali i brojni sportsko-rekreativni sadržaji. U subotu, 4. prosinca od 10 sati ispred Ville Angioline krenut će aktivna choco šetnja kroz povijest Opatije, a sat vremena kasnije na Slatini svi zainteresirani moći će se uključiti u program vježbanja Christmas Active s proslavljenim trenerom Marijem Mlinarićem.

Čokolada i Opatija nerazdvojni su već 15 godina, a prvi vikend u prosincu tradicionalno je rezerviran za uživanje u slatkim delicijama i pratećoj ponudi koju nudi Festival čokolade. Iako smo programe više puta mijenjali i prilagođavali se situaciji vjerujemo da će naši posjetitelji uživati u prilagođenom, najslađem opatijskom vikendu s brojnim programima koje smo pripremili. Zasladite kraj godine vrhunskim čokoladnim delicijama i uživajte u čarobnoj atmosferi Najljepšeg Adventa uz more, , pozvala je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, istaknuvši kako su svi programi organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

Više informacija potražite na www.visitOpatija.com