Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji

Vina Laguna istarske Agrolagune – Castello Festigia 2018 i Cabernet Franc Festigia Riserva 2018 i ove godine su se iz Italije, s natjecanja „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme“, vratila sa zlatnim medaljama.

„Velika je čast osvojiti zlato za vina koja ćemo tek predstaviti svojim potrošačima. Ovo nam je još jedna potvrda kontinuirane kvalitete naših vina, ali i poticaj svim našim vrijednim ljudima koji sudjeluju u stvaranju vinske priče. U našim je vinogradima završila ovogodišnja berba te ćemo dati sve da i dalje proizvodimo vina, koja će postizati ovakve prestižne rezultate na natjecanjima s najboljim svjetskim konkurentima“, istaknula je Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune. 

Kroz tri dana natjecanja, od 14. do 16. listopada, u prekrasnom lombardskom gradu Bergamu kušalo se 220 uzoraka iz 18 zemalja svijeta. „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme je već sedamnaest godina jedno od najprestižnijih europskih enoloških natjecanja i jedino je na svijetu s fokusom na sorte merlot i cabernet i njihove kupaže, a održava se pod pokroviteljstvom prestižne međunarodne organizacije OIV – International Organisation of Vine and Wine.

Dokaz da istarska Agrolaguna proizvodi jednu od najboljih crnih kupaža u Hrvatskoj je osvojenih 43 medalja, od kojih je 28 zlatnih. Castello Festigia kontinuirano osvaja zlatne medalje na najprestižnijim svjetskim natjecanjima. Ova nagrada je treće zlato dobiveno u ovoj godini, a ujedno i prva potvrda vrhunske kvalitete za berbu 2018 koja će se uskoro plasirati na tržište. Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot i Cabernet Franc. Vino odiše istarskim duhom i terroirom i na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih vrhunskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.