Ciao, bella! Jeste li spremni na putovanje kroz vrijeme sa šalicom kave u ruci?

Novi Nespresso okusi odvest će vas u prve talijanske kafiće ili pak u moderno uređene barove

Kada je u pitanju hrana, ponekad poželimo eksperimentirati s novim začinima i receptima, dok već sutradan žudimo za ponovnim otkrivanjem autentičnih okusa koji nas vraćaju u prošlost. Zašto takav pristup ne bismo iskušali i u ritualu ispijanja kave? Svjetski dan kave koji se obilježava 1. listopada idealna je prilika za to.

Jeste li spremni krenuti na putovanje kroz vrijeme, na kojem će vam najbolji suputnik biti šalica kave u ruci, a vodič vlastiti okusni pupoljci? Pitate se kako? Inspiriran umjetnošću talijanskih majstora prženja kave i okusima koje tako vješto stvaraju, Nespresso  je u svoju paletu Ispirazione Italianadodao dva nova, ograničena okusa – Ispirazione Novecento i Ispirazione Millennio– koji svojim značajkama stvaraju okuse prvih, ali i modernih kava.

Tijekom stoljeća, baš kako su se pojavili i rasli novi umjetnički pokreti, razvili su se i stilovi prženja kave. Zaista, usprkos dugoj povijesti kave u Italiji, scena modernih okusa kave se počela ubrzano razvijati. Nespressoj e uhvatio ukuse i arome tradicionalnog i modernog u mješavinama Ispirazione Novecentoi Ispirazione Millennio, od kojih je svaka pravo remek-djelo povijesti talijanskog prženja kave.

Vratite se u prošlost uz Ispirazione Novecento

Nova limitirana serija Ispirazione Novecentoje inspirirana klasičnom talijanskom espresso kavom 1940-ih. To je tamno pržena mješavina koja donosi sliku ranih stand-up kafića u zemlji, u doba kada je prženje bilo sporije i često na drva, a sastav mješavina su diktirala zrna dostupna u ratom zahvaćenoj Europi. Ispirazione Novecento, čiju bazu čine zrna iz Brazila, je ukrašen Arabikamai zapadnoafričkim Robustamakako bi se dobio intenzivan espresso sa sirovim začinskim, orašastim ukusima i gustom, tamnom kremom.

Zakoračimo u moderno uz Ispirazione Millennio

Nespressolimitirana serija Ispirazione Millennio, u međuvremenu, uzima svoje aromatične detalje iz novih trendova zanatskog prženja kave koji se šire Italijom, zajedno sa sve većim sklonostima ka svjetlijim, voćnijim okusima. Da bi se postigao ovaj svjež, moderan okus, svjetlije i kraće pržene brazilske i kolumbijske Arabike pomiješane su sa zrnima s indijskog podneblja. Rezultat je dobro zaokružena i intenzivna kava sa začinskim notama, profinjenom svježinom i nagovještajem voća.

Umjetnost leži u prženju

NespressoIspirazione Italiana je više od linije kave inspirirane Italijom, to je vješto izrađeno remek-djelo, koje u ravnotežu stavlja različite arome, okuse i geografske utjecaje. Stalni asortiman od sedam mješavina kave nudi širok izbor espresso i ristretto kava, od kojih svaka oslikava suštinu prženja jednog talijanskog grada ili regije, od začinskog utjecaja sjeverne Afrike u Palermu do bogate povijesti Rima. Asortiman je dostupan za Original liniju sa određenim kavama koje se također mogu pripremiti kao duže kave s mlijekom.

Karta za putovanje kroz vrijeme

Postoji li bolja prigoda za kušanje novih okusa od Svjetskog dana kave? Upravo tom prigodom donosimo vam recepte koji će vas odvesti u Italiju iz prošlosti, ili vas samo teleportirati u današnju zemlju iz koje je potakao predivni ritual ispijanja ovog čarobnog napitka.

Almond Lemon Brûlée – sa Ispirazione Novocento

  1. Dodajte 100ml mlijeka u Aeroccino. Umutite mlijeko kao kada pripremate Cappuccino.
  2. Pripremite kavu u šalici za espresso u zapremini od 25ml sa kapsulom Ispirazione Novecento.
  3. Dodajte žličicu toplo umućene mliječne pjene.
  4. Pospite 3g smeđeg šećera preko mlijeka i karamelizirajte ga.
  5. Po vrhu pospite komadićima pečenog badema i koricom limuna.

Padova Style Mint Cocoa – sa Ispirazione Millennio

  1. Dodajte 100 ml mlijeka u Aeroccino. Pripremite mliječnu pjenu kao za Latte Macchiato.
  2. U šalicu za espresso dodajte 5ml sirupa od mente.
  3. Pripremite u istoj šalici espresso u zapremini od 40ml sa kapsulom Ispirazione Millennio.
  4. Dodajte žličicu umućenog mlijeka preko kave.
  5. Pospite listovima sveže mente i kakao prahom.

Učinite savršenim svoj ritual ispijanja kave uz Nespresso dodatke! Tijekom listopada iskoristite 30% popusta na dodatke pri kupovini 100 ili više kapsula.