HRVATSKA U RUJNU DOBIVA SVOJ DAN NA NATIONAL GEOGRAPHICU!

Naša će zemlja imati jedinstvenu priliku predstaviti se svijetu kao nikada do sad!

Oko 170 zemalja svijeta imat će priliku upoznati Hrvatsku tijekom povijesnog dana za Hrvatsku,  na National Geographic kanalu! Hrvatska će se 19. rujna po prvi put svijetu predstaviti na jednom od najgledanijih svjetskih televizijskih kanala. Kroz tri različite emisijenaša će zemlja biti prikazana kaotop destinacija za sve zaljubljenike u istraživanje, gastronomiju, avanturu i znanost.

Svjetski poznati kuhar Gordon Ramsayje tako jednu od epizoda treće sezone svoje emisije “Gordon Ramsay: Uncharted” posvetio upravo Hrvatskoj. Pod stručnim vodstvom lokalnog stanovništvai svog domaćina, našeg poznatog kuhara Davida Skoke s kojim je odmjerio kulinarske snage, Ramsayje u Istri ronio, lovio koze i magarce, tragao za tartufima i pripremio nekoliko recepata koristeći lokalne proizvode poput svježih jaja, kozjeg sira i maslinovog ulja.

Town of Motovun surrounded by morning fog. (National Geographic)

Uz epizodu snimljenu u Hrvatskoj, Gordon će nas tijekom treće sezone odvesti na putovanje u Portugal, Meksiko, Teksas, Maine, Portoriko, Island Smoky Mountains u Americi, uz koje će Hrvatska ove godine biti predstavljena kao jedna od najzanimljivijih svjetskih destinacija!

Osim kroz jednu epizodu u sklopu treće sezone“Gordon Ramsay: Uncharted”, svijet će Hrvatsku imati prilike vidjeti i doživjetii iz ptičje perspektive u emisiji “Europe from above”.Prekrasne i opuštajuće snimke Hrvatskeiz zraka obići će svijet i zasigurno napraviti nevjerojatnu i jedinstvenu promociju naše zemlje najljepšim snimkama Stona, Metkovića, bajkovitog Motovuna, Pule….

Isto tako, u popularnoj emisiji “Inside the factory” imat ćemo jedinstvenu priliku zaviriti u trenutačno iznimno zanimljivu tvornicu Rimac automobila tijekom koje će svijet upoznati Hrvatsku kao zemlju znanja i inovacija!

Epizode o Hrvatskoj bitće emitirane 19.rujna 2021:

  • 21:00 h  Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje
  • 22:00 h Hrvatska iz zraka
  • 23:00 h Rimac automobili

 

Fotografija: National Geographic/Justin Mandel