Otvoren ŠtrudlaFest

Počeo je ŠtrudlaFest. Karlovačka županija, sa središtem u Jaškovu, mjestu  koje je 2017. ušlo  u Guinnessovu knjigu rekorda jer je u njemu napravljena najduža štrudla na svijetu od 1479,30 metara do 13 rujnabiti će najslađi dio Hrvatske.

Već prvog dana festivala pojelo se više tisuća štrudli  s jabukom, višnjom i sirom, pa sve do onih s pivom, janjetinom ili mrkvom. Na početku ŠtrudlaFesta, subota je bila dan za biciklističke rute pa je napravljen i divovski bicikl od slame.

U Tjednu štrudle Karlovačke županije sudjeluje 28 restorana, a svi oni pripremili su  na desetke zanimljivijih okusa. Ove su se godine u ŠtrudlaFest uključili i muzeji. U Zavičajnom muzeju Ozalj svih 10 dana manifestacije uz kupljenu ulaznicu svaki posjetitelj dobit će gratis štrudlu. Tu su još i Stari grad Dubovac, Baraćeve špilje, Gradski muzej Karlovac, Aquatika i druga mjesta a cjelokupan sadržaj događanja može se pronaći na web stranici strudlafest.com.

Jaškovo će svaki dan  nuditi piknik s  košarom Štrudloljubac, Štrudlomanijak te Karlovačkom piknik košarom. U sve dane Ozaljski kraj može se razgledati biciklom, dok će vikendima  biti organizirana i vođena najslađa biciklistička ruta na svijetu – “Štrudla by bike” kroz  najljepše dijelove netaknute prirode uz  rijeku Dobru. Na kraju te rute moći će se kušati štrudle OPG-a Kovač i restorana Žganjer. 

Održavat će  se i radionice štrudle koje će voditi ambasadorice štrudle iz Jaškova te otkrivati tajne izrade savršenog tijesta.

Pripremio: Tomislav Radić

FOTO: Press ŠtrudlaFest