Neodoljivi mjehurići za dugo, toplo ljeto – RE BRUT 2016, KABOLA

Nakon samo jednog gutljaja otkrit ćete zbog čega je pjenušac Re brut 2016., poznate istarske vinarije Kabola oduševio i glumicu Salmu Hayek. Idealan za vruće, ljetne večeri

Nakon što je prošle godine s kolegama Samuelom L. Jacksonom i Ryanom Reynoldsom na imanju poznate istarske vinarije Kabola snimala scene za akcijsku triler-komediju The Hitman’s Wife’s Bodyguard, Salma Hayek kući je ponijela butelju vrhunskog pjenušca RE KABOLA. Ovo savršeno osvježenje u vrućim ljetnim večerima proizvodi se od malvazije istarske klasičnom metodom vrenja u boci i to u jednoj od najljepših vinarija u ovom dijelu Europe.

Kamena stancija u okruženju vinograda nadomak Momjana oduševljava. Izgleda bajkovito, gotovo nestvarno i jedno je od mjesta koje morate posjetiti i ako niste strastveni ljubitelj vina.

  

Marino Markežić, vlasnik vinarije, veliki je zagovornik ekološke proizvodnje i prirodnog vinogradarstva, pa je poput svih Kabolinih vina i pjenušac Re nositelj eko certifikata. Na najbolji način odražava sortu i terroir, a njegovi mjehurići pružit će  vam dozu luksuza gdje god ga pili.

Ovaj pjenušac pravi je doživljaj, bilo da ga pijete kao aperitiv ili ga sljubite s primjerice sirovim kozicama, kamenicama, dondolama, dagnjama…

Idealan je rashlađen na temperaturi od šest do osam stupnjeva Celzijevih. Lijepe je zelenkasto žute boje, kristalno bistar, finih i ugodnih mirisa s notama breskve i kruške praćene koricom limete, potom i kroasana… Suh, mekan, izvrsne svježine i srednjeg tijela, elegantnog, harmoničnog, dugotrajnog okusa, s notom svježe marelice na after tasteu… Uživat ćete u svakom gutljaju. Topla preporuka za sve ljubitelje pjenušaca.