BOJA I VINO – šareno druženje riječkih WOW- ica

Nakon prisilne duge stanke u aktivnostima i druženju – iz već poznatih tužnih razloga, riječke WOW-ice su se eksplozivno probudile! Odlučile su se boriti sa sivilom svakodnevice – bojama. Renata Okretić, uz pomoć ostalih Riječanki organizirala je zanimljivo druženje u pitoresknom atelieru umjetnice i slikarice Mirne Sišul. Riječka slikarica, prepoznatljiva po svom veselom i šarenom stilu koje prenosi život, radost i optimizam – na platno, odjeću i nakit, uvela je WOW-ice u svoj svijet boja.

Zanimljivo je i originalno bilo sljubljivanje boja i vina tijekom druženja i kreativnog stvaranja za vrijeme kojih je svatko izrazio svoje snove – u bojama. Inspiraciju u stvaranju potaknula su i vina iz istarske vinarije Deklić iz Vižinade – koja je osobno predstavila Lucija Deklić.

Prezentirana su četiri njihova vina: malvazija, chardonnay, rosé i teran. Početak druženja počeo je elegantno, uz malvaziju. Stvaranje bojama nastavilo se kušanjem i povezivanjem zelenožute boje chardonnaya. S obzirom da je ružičasta boja česta u djelima Mirne Sišul, savršeno se spojilo i kušanje rosea. Na kraju je sve završilo rubin crvenim teranom.

 

Bajo’s team se pobrinuo za ukusne delicije koje su se savršeno slagale i s bojama i s vinima. Iza imena Bajo stoji poznati riječki roker Davor Lukas iz grupe FIT koji se veselo malo razigrao fingerfoodom. Hummus s dimljenom paprikom i krema od dimljene sabljarke i cikle samo su neke od delicija koje su bile uparene s bojama i vinom. Osim uspomena na ovo zanimljivo i pomalo neobično, malo drugačije vinsko-slikarsko druženje – WOW-ice su dobile i poklon. Da bi se uvijek sjećale spajanja vina s umjetnošću, od Mirne Sišul su dobile badge izrađen samo za njih: WOW žene – kraljice svoga svemira.