TURINELA – zlatna medalja na prestižnom NYIOOC World

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World održanom u New Yorku, hrvatski proizvođači maslinovog ulja ostvarili su veliki uspjeh pokupivši čak 34 medalje od 60 poslanih uzoraka.

Među pobjednicima se istaknuo i istarski OPG Turinela osvojivši zlatnu medalju za svoje ulje Turinela. Ova nagrada dokaz je vrhunske kvalitete koju prepoznaju i svjetski stručnjaci.

– Naš maslinarski put započelo je prije 10 godina. Posvetili smo se kvaliteti bez kompromisa, nadajući se da ćemo jednog dana biti među najboljima. I evo nas! To nas dodatno motivira da težimo izvrsnosti i u godinama koje dolaze – ističe Aurora Volarević, vlasnica OPG-a.

Na ovogodišnjem natjecanju prijavljeno je 900 ulja iz 26 zemalja svijeta. Natjecanje maslinovog ulja NYIOOC koje se svakog proljeća održava u New Yorku najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje maslinovog ulja, a njegovo godišnje popisivanje dobitnika nagrada smatra se autoritativnim vodičem za najbolja maslinova ulja.

OPG Turinela iz Labina proizvodi svoja ekstra djevičanska maslinova ulja tradicionalnim metodama, a put ka uspjehu nije uvijek jednostavan.

– Dok smo se nadali našoj najvećoj berbi dosad, neočekivano nas je pogodila loša sezona. Unatoč poteškoćama, nikada nismo žrtvovali kvalitetu našeg maslinovog ulja. Uz nekoliko ruku pomoći i puno upornosti, naša najteža sezona bila je ona koja je kući donijela zlato – rekla je Aurora Volarević.

Kompletan popis dobitnika možete pogledati na službenoj stranici